Afbeelding

Films Mark Kapteijns in Sint-Oedenrode

Natuur

Sint-Oedenrode - Op dinsdag 18 februari a.s. is de film 'Het Groene Woud, Brabant tussen steden' van het Brabants Landschap te zien in zaal Maas&Dieze, Odendael 1, Sint-Oedenrode.

Natuurfilmer Mark Kapteijns heeft twee jaar gewerkt aan zijn nieuwste film. Op kunstzinnige wijze laat hij de verborgen natuurlijke schatten van Brabant zien. De rode draad in de film is het wel en wee van een groep edelherten en van ooievaars die hun jongen groot brengen.
Mark is werkzaam als boswachter bij Brabants Landschap in Het Groene Woud. Daarnaast heeft hij vele prijswinnende natuurfilms op zijn naam staan. Als 'Hoeder van Brabant' ,een titel die Mark kreeg voor zijn inzet voor natuur en cultuur- heeft hij dit jaar ook een korte film gemaakt met de titel 'Brabants zandpad, bedreigde schoonheid'. Deze film zal ook worden vertoond. Op verzoek van Heem-natuurgroep, IVN Sint-Oedenrode en Natuurwerkgroep Liempde is Mark Kapteijns deze avond zelf aanwezig om meer te vertellen over zijn werk. De film begint om 20.00 uur, entree is gratis. Vol is Vol!!