Nijnsel boekt nipte thuiszege

Nijnsel - KV Nijnsel trad zondag aan tegen KVS uit Schijndel. Bij een vorig treffen won Nijnsel overtuigend.

De openingstreffer viel aan de kant van Nijnsel door een behendig uitgespeelde doorloopbal van Dimphy Goverde. Aanvallend stonden beide ploegen sterk in de wedstrijd en daar kwamen veel doelpunten uit. Telkens liep Nijnsel een punt vooruit, maar KVS wist goed bij te blijven. Halverwege de eerste helft leek het erop of de thuisspelende ploeg, KV Nijnsel, uit ging lopen want de stand kwam op 5-3. Echter door een aantal verdedigende fouten kwam de Schijndelse ploeg door toegekende strafworpen en vrije worpen weer op gelijke stand. Imke Hoppenbrouwers rondde net voor rust nog een mooi afstandschot af en met 8-7 in het voordeel van Nijnsel werd er gerust.

Direct na de rust zette de tegenstander de stand weer op gelijkspel en  was zowel het spel als de stand een herhaling van de eerste helft. Er werden veel kansen gecreëerd en ook benut. Doordat beide ploegen in staat waren steeds te scoren ging het gelijk op en nam de spanning toe. Die spanning resulteerde met regelmaat in slordig balverlies en verdedigingsfouten bij beide ploegen. Met nog enkel minuten op de klok was het Nijnsel die doordrukte en twee punten los kwam van KVS, 13-11. KVS antwoordde nog met een laatste doelpunt, maar het was niet genoeg. Nijnsel pakt met 13-12 de punten in eigen huis.