Odisco verliest in laatste minuten

Olland - Afgelopen zondag speelde Odisco 1 thuis tegen DSV 1 uit Diessen. Een tegenstander waar dit seizoen al drie keer van was gewonnen, maar een ploeg die steeds beter speelt, gezien het aantal behaalde punten in de laatste weken. Odisco mocht de tegenstander dus niet onderschatten.

Odisco begon fel aan de wedstrijd en ging de duels goed aan. Er werden heel veel kansen gecreëerd in de aanval. Helaas was de afronding vandaag ver ondermaats, waardoor DSV bij kon blijven. Hierdoor gingen de dames rusten met een 6-6 stand.
In de rust werd besproken dat het aanvallend spel en verdediging prima was, maar dat de afronding overtuigender zou moeten, dan zou het verschil gemaakt kunnen worden.
De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste: Odisco creëerde veel, maar was niet effectief genoeg. Desondanks kon Odisco een verschil van twee en soms zelfs drie doelpunten maken. Met nog vijf minuten op de klok was de stand 13-11 in het voordeel van Odisco. De opdracht was duidelijk: lange aanvallen creëren door het goed neer te zetten. Helaas werd dit niet voldoende uitgevoerd en werden er keuzes gemaakt die verkeerd uitvielen. Daardoor kon de bal nog meerdere malen naar de aanval van DSV. De uitploeg maakte hiervan optimaal gebruikt en scoorde nog drie snelle doelpunten. Eindstand 13-14.
Odisco liet de overwinning in de laatste minuten uit handen glippen en mist hierdoor de aansluiting bij de top 3. Volgende week speelt Odisco om 11:40 in Haaren tegen hekkensluiter Tovido. Een wedstrijd waar gewonnen moet worden om weer in de positieve flow te komen.