Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Papgat krijgt eigen versie van IAMsterdam

Carnaval Carnaval

Sint-Oedenrode - Stichting Papgat is weken bezig geweest met het creëren van een stunt die landelijk bekendheid kan gaan krijgen. Iets voor carnaval worden ergens in Papgat reuzeletters geplaatst, vergelijkbaar met de slogan IAMsterdam in onze hoofdstad. Hier zal de zin 'I love Papgat' zich vormen, met love in de vorm van een groot hart. Wanneer en waar de letters worden onthuld wordt binnenkort bekendgemaakt.

Op de Facebookpagina van Papgat lanceerde de stichting een video waarin te zien is wat ze hebben gemaakt. In totaal is het bouwwerk zo'n twaalf meter lang en 2.20m hoog. Een echte eyecatcher dus waar menig selfie gemaakt zal worden. In de video wordt de boodschap achter het project uitgelegd. De boodschap is verbroedering en symbolisch houdt dat het volgende in: De I staat voor iedereen, elke individu, iedere Papbuik. De kleur wit is gebruikt omdat alle verenigingskleuren in wit verenigd zijn. De letters zijn groot(s) gemaakt om ze te kunnen zien en om gezien te worden. De letters van Papgat zijn in de kenmerkende Papgatkleuren geschilderd. Het hart is – natuurlijk - rood om de liefde voor carnaval weer te geven. Alles is geplaatst op een stevige voet, het fundament van Papgat.

"Het is mooi om te zien dat er allerlei nieuwe initiatieven zijn ontstaan rond Papgat Carnaval. Precies zoals we gehoopt hadden na de bijeenkomst 'Redder(s) van Papgat'. Dat is wat ons carnavalsfeest nodig heeft. Nieuwe ideeën die er voor moeten zorgen dat meer mensen hier carnaval vieren. De actie I love Papgat past daar perfect bij. Het idee is binnen de stichting ontstaan en we hebben er met veel passie aan gewerkt. Het is echt geweldig geworden. We gaan proberen er landelijk bekendheid aan te geven, want het is natuurlijk wel iets bijzonders!" spreekt President van Papgat, Frank van den Brand zich uit.