Afbeelding

Zeven vv Nijnsel-Bikkels trotseren Alpe d'Huez

Evenementen

Sint-Oedenrode - Bijna 1900 meter hoog is dat Franse kreng en het telt maar liefst eenentwintig geregistreerde haarspeldbochten. Ga er maar aan staan. En toch gebeurt het. En wel op donderdag 4 juni. Dan gaan maar liefst vijfduizend sportievelingen de berg te lijf, al fietsend of lopend, in elk geval puffend. De echte diehards gaan zelfs enkele keren op en neer en overbruggen telkens 1061 hoogtemeters en fladderen bijna veertien kilometer omhoog, die meedogenloze puist op. Bij vv Nijnsel/TVE Reclame zijn meer dan vierhonderd bikkels, bikkelinnen en bikkeltjes lid maar de èchte bikkels gaan dus op 4 juni die berg op die geen genade kent. Zij zamelen gelden in om deze uiteindelijk af te dragen aan het KWF, het Kankerfonds dat zich inzet voor onderzoek en medische begeleiding van hen die door deze ziekte worden getroffen.

Even voorstellen van links naar rechts: John Kusters, grossiert in tegelwijsheden, Nick van de Pol, duizendpoot en sponsor politiehondenambulance, daarnaast Mark van Berlo, het woord verzaken kent hij niet, Luuk Kremers, steekt in alles wat hij doet bovenuit, Stefan Hulsen, leende zijn helm van oud Arsenal-keeper Petr Cech en bij deze mannen die bepaald niet allemaal zijn afgestudeerd als fotomodel hoort natuurlijk een ravissante schoonheid: Mieke Peters. Une femme très agréable….. Goeie keus mannen! Jordi – Hardwell - van Kessel uit de bekende Nijnselse stukadoors van huis uit-dynastie ontbreekt op de foto, maar ook hij is al volop in training.
Aanstaande zondag 9 februari speelt Nijnsel Heren 1 thuis tegen Meierijgenoot Avanti'31 en deze middag wordt dan ook meteen tot Themamiddag omgedoopt: 'Opgeven is geen optie'. De bikkels willen deze middag gelden inzamelen voor hun missie, hun uitdaging. Zij willen namelijk niet met lege handen onderaan de berg aankomen, maar hebben in goed overleg een mooi streefbedrag vastgesteld: niet te laag, niet te hoog, maar met de nodige inspanningen haalbaar. Dat houdt de motivatie erin.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag.