DCIM\100MEDIA\DJI_0021.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0021.JPG

'Minister, wat maak je menu?'

Onderwijs

Sint-Oedenrode - Het onderwijs laat haar mening horen met een tweedaagse staking op 30 en 31 januari. Ook de Odaschool doet daar aan mee. Zij vinden belangrijk dat iedereen hiervan op de hoogte is en schreven daarom dit recept namens het hele team. Het recept bevat de ingrediënten die volgens hen nodig is om een toekomstbestendig onderwijs te realiseren. Lees het recept hieronder: 

Wie herkent het niet? Je zet, in jouw ogen, een heerlijke maaltijd op tafel. Een maaltijd, waarop je je best hebt gedaan. Met alle liefde klaargemaakt. Je wenst elkaar smakelijk eten en dan hoor je de gevreesde zin: 'Ik lust dit niet!' Wat dan? Je voelt je machteloos. Ondanks alle inspanningen, geen resultaat. Wat als het niet bij één keer blijft? Maar de volgende dag weer? En de dag erna weer? Dat gevoel is exact wat we momenteel in het onderwijs hebben, daar willen we vanaf.

Dus….Tijd voor een recept, wat eetbaar is. Wat eetbaar moet blijven. Wat nooit verloren mag gaan! Een recept voor toekomstbestendig onderwijs. Een recept wat garant staat voor de uitspraak: 'Eten we dit vandaag? Lekker hoor!'

Ingrediënten:
3 eetlepels betrokkenheid
2 scheppen creativiteit
1 mespuntje geduld
1 handjevol flexibiliteit
2 theelepels eigen inbreng
1 glaasje begrip
1 kopje ouderbetrokkenheid
2 soeplepels respect
Een kommetje talent
1 snufje eigen ontwikkeling

Bereiding
Meng alle ingrediënten met liefde en voeg daar een PABO-diploma aan toe. Geef het mengsel ruim de tijd om te garen.
Garneer met wat positiviteit en kruid af met een flinke dosis humor.

Maar…..het is niet zo eenvoudig als het lijkt! Ondanks alle goede bedoelingen merken we dat niet alle ingrediënten voorhanden zijn. We hebben te weinig bereidingstijd. Ook moeten we aparte menu's bereiden vanwege allerlei voedselallergieën. Het moet immers voor iedereen smakelijk zijn…

De druk op de ketel wordt te groot. Dit komt niet ten goede aan de smaak en de kwaliteit.
Wij, als Odaschool, willen de kwaliteit van ons menu bewaken. Daarom hebben wij de tijd genomen om ons recept eens goed te bekijken. Om het juiste menu te kunnen maken, hebben wij voldoende budget nodig om passende ingrediënten onze school in te halen. Minister Slob, wat is er belangrijker dan het serveren van een goede maaltijd?

Ouders en kinderen van de Odaschool,
eet smakelijk, voor nu en in de toekomst!