Dit zijn de onderdelen van de Brabantse dwarsdeelschuur
Dit zijn de onderdelen van de Brabantse dwarsdeelschuur Foto: Jeroen van de Sande

Werkzaamheden kinderboerderij gestart

Toerisme Recreatie en toerisme / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode – De werkzaamheden rondom kinderboerderij Kienehoeve zijn gestart. Zo staan de eerste onderdelen van de grote Brabantse Dwarsdeelschuur al klaar om op termijn opgebouwd te worden. Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog niet bekend.

Verschillende bedrijven, maar ook vrijwilligers en andere betrokkenen zijn deze week vol goede moed gestart met het project om kinderboerderij Kienehoeve een flinke opknapbeurt te geven. De indeling en samenstelling van het terrein en de gebouwen zal anders worden. Een blikvanger waar Rooienaren straks met trots naar moeten gaan verwijzen is de Brabantse Dwarsdeelschuur van ongeveer 10 bij 16 meter. Deze is van een andere plek vandaan gekomen en inmiddels in onderdelen geposteerd in park Kienehoef.
Daarnaast heeft stichting Streekpark Kienehoef een proefopstelling geplaatst van de omheining. Het is de bedoeling dat de hekken rondom het terrein plaatsmaken voor een houten afrastering. Die zal een stuk vriendelijker en meer toegankelijker ogen. Het is de planning dat medio maart/april alles gereed is.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding