Foto's: anneveldt-multimedia
Foto's: anneveldt-multimedia Foto: anneveldt-multimedia

Noordkade bruist van activiteiten tijdens Nacht van de Noordkade

Cultuur Meierijstad

Meierijstad - De Nacht van de Noordkade is vrijdagavond zeer succesvol verlopen. Op bijna alle locaties op het Noordkade-terrein was wel iets te doen of te beleven. De oude veevoederfabrieken stonden tijdens de Nacht van de Noordkade in het teken van kunst, cultuur en food. De publieke belangstelling was enorm.

Afbeelding
Tussen 19.00 uur en 02.00 was er op verschillende locaties van alles te doen. In de Malerij was er al vroeg op de avond een koektrommelconcert waar kinderen zelf aan deel mochten nemen. Het bleek een mooie opmaat voor een succesvolle avond. Het publiek kon genieten van allerlei kunst- en muziekvormen. In De Schets ging het dak eraf tijdens een optreden van de band 305, terwijl stadsdichter Rick Terwindt bij Noorkade Uitjes in alle rust een paar gedichten voorlas. In de Beeldhouwwerkplaats was er een nieuwe editie van Sterren op het Doek. De bekende Veghelaar die werd vereeuwigd was Kitty van Eerd. In de Malerij speelden verschillende bands van Phoenix Cultuur en bij Wittern was het tot diep in de nacht erg gezellig door optredens van Vinyl Forty-Five en Sander Leesberg.

Koekbouwcafé
Tijdens de Nacht van de Noordkade gingen de deuren van het Koekbouwcafé voor het eerst open. Het pittoreske cafeetje boven de kolossale Koekbouw ademt gezelligheid. The Cloud, Killed by Martians, Basement 21 en Mary Jane zorgden daar voor de muzikale omlijsting.

5000
Sebastiaan Beks spreekt namens de hele Noordkade als hij het heeft over een 'zeer geslaagde avond'. "Ik heb heel veel blije gezichten gezien en veel positieve opmerkingen gehoord over de veelheid aan programma." Op de theatervoorstelling in De Blauwe Kei na was alles gratis te bezoeken. Daarom is het voor Sebastiaan moeilijk om een bezoekersaantal te noemen. "Dat is heel lastig schatten, maar ik gok meer dan 5000. In tegenstelling tot vorig jaar deden Wittern, Noordkade Uitjes en SIEMei nu ook mee en daar was het druk. Op de piek stond het tot aan De Amert vol met auto's", aldus Sebastiaan.

Foto's: anneveldt-multimedia
Foto's: anneveldt-multimedia