Afbeelding

MHC dames 1 nu al zaalhockeykampioen

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Zondagavond wist MHC Rooi dames 1 de zaalcompetitie in de eerste klasse vroegtijdig te beslissen met een dubbele winst. De dames werden twee wedstrijden voor het einde van de competitie alvast kampioen.

In een vrijwel volledige Limburgse poule, stond er ook zondag weer een competitiedag in het Limburgse Tegelen op het programma. Dit keer namen de dames van Rooi het op tegen Concordia en Tegelen. De wedstrijd tegen Concordia was vrij snel beslist en eindigde in een royale 1-6. Tegelen wist het echter spannender te maken. Met hun hoge druk dwongen ze het eerste doelpunt af. Gelukkig had Rooi ook hier een antwoord op. Katachtig keeperswerk van Vera Simons en prachtige goals van Anne van Esch en Indy Raaijmakers zorgden voor een 1-2 winst.
Zes punten waren, tot verbazing van sommige spelers, voldoende om de competitie al vroegtijdig te beslissen. Niet alle spelers hadden het rekensommetje vooraf gemaakt, wat resulteerde in onverwachts blijdschap. En terecht, de dames mogen trots zijn op zichzelf en elkaar. Met goals van elke speler en gemiddeld minder dan één doelpunt tegen per wedstrijd is het kampioenschap een echte teamprestatie.
Komend weekend gaan de kampioentjes op teamweekend en zal de titel uitgebreid gevierd worden. Zondag wordt het teamweekend afgesloten met de twee laatste wedstrijden van de competitie. Zin om deze zaalbazen nog een keer in actie te zien? Dan zien we je graag om 14:00 of 16:30 in Herten.