Afbeelding

Medailleregen voor zusjes Van Weert

Sport Sport

Breda / Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag vonden in zwembad de Wisselaar in Breda de Open Regio Zuid Kampioenschappen plaats. Een open wedstrijd op de 1- en 3 meter plank voor verenigingen uit Nederland en België, maar tevens de wedstrijd waarin springers uit Zuid-Nederland strijden om het regionale kampioenschap.

De schoonspringzusjes Ziva en Lita van Weert, uitkomend voor PSV Schoonspringen, namen op de 1 meter plank deel in respectievelijk de E- en D-categorie. Ziva sprong een goede wedstrijd. Al werd ze met een zilveren medaille tweede in het Open klassement achter een Belgische deelneemster. Ze mocht wel de gouden medaille in ontvangst nemen in het regioklassement. Met 94,55 punten mag ze zichzelf Kampioen Regio Zuid op de 1 meter noemen. Vorig jaar werd ze nog tweede met 67,25 punten, dus ze laat een mooie groei zien.
Lita was er op gebrand haar titel van vorig jaar in de D-categorie te prolongeren. En dat lukte haar moeiteloos. Met de Eindhoven Diving Cup in aantocht, koos ze vanwege een lichte rugblessure voor wat veiligere sprongen, maar ze voerde ze heel degelijk uit. Met in totaal 109,05 punten pakte ze de gouden medaille met de hoogste plek op zowel het Open als het Regio podium. En ook op de 3-meter plank prolongeerde Lita haar titel. Met een eindscore van 109,65 punten verbeterde zichzelf ten opzichte van vorig jaar met maar liefst 10 punten. De twee kampioenen gingen tevreden met 6 medailles huiswaarts; 5 gouden en 1 zilveren. Volgend weekend mogen de meiden weer aantreden. Dan staat op zaterdag een zeskampwedstrijd op het programma in Nieuwegein en wordt op zondag een breedtesportwedstrijd gesprongen in Amsterdam.