Nederlaag voor slap Odisco

Odisco 1 speelde afgelopen zondag thuis tegen medekoploper Bladella 1. Een ploeg waartegen wedstrijden altijd spannend zijn geweest, maar Bladella vaak winnend van het veld wist te stappen. Daar wilden de dames uit Olland verandering in brengen.

Odisco begon helaas te slap aan de wedstrijd en leek overal een stap te laat te zijn: de eerste aanval van Bladella was meteen een doelpunt en Odisco liep vanaf dat moment achter de feiten aan. Bladella was steeds eerder bij de bal en won elk duel. Ondanks deze slechte eerste helft gingen de dames met maar twee goals achterstand de rust in 5-7.
In de rust werd de dames verteld dat, wat de uitslag ook zou worden, er meer strijd geleverd zou moeten worden. De inzet was te laag en moest beter.
De tweede helft begon Odisco veel feller en beter: de dames wonnen nu de duels en leken meer grip op de wedstrijd te krijgen. Helaas stond het vizier zondag niet op scherp en vielen de doelpunten niet. Door het zelf niet verzilveren van de kansen en wat discutabele beslissingen van de scheidsrechter, kon Bladella vrij snel het gat naar zes doelpunten slaan. Dit kreeg Odisco, ondanks het harde werken en de betere tweede helft, niet meer gedicht. Eindstand 9-15.
Odisco liet de tweede helft zien dat het wel de gretigheid en felheid op kan brengen om wedstrijden te winnen. Als de kansen ook nog afgemaakt worden, zullen de punten snel weer komen. Zondag mogen de dames dat thuis om 18:45 laten zien tegen VVO/Klimroos.