Afbeelding

Wat deed jij op de laatste dag van 2019?

Column Column

Sint-Oedenrode - Laat ik mijn eerste column van dit jaar beginnen met drie ontnuchterende feiten: 1. Jehova's getuigen vieren geen Driekoningen omdat ze niet houden van mensen die ongevraagd ergens aanbellen. 2. Het huwelijk is de nummer één oorzaak van scheidingen. 3. Is je vrouw "er één uit duizenden", besef dan dat er daar alleen al in Nederland bijna 18 duizend van rondlopen, als je een beetje kunt tellen. Dus zo uniek is ze nou ook weer niet.

Ontnuchterend, niet? Hoort een beetje bij deze tijd, na 2 weken van onzalig zuipen. Overigens had ik me voorgenomen om dit jaar wat minder te gaan drinken. Maar helaas, na mijn zoveelste kater heb ik net uit pure frustratie onze kerstboom staan aftuigen.
Er schijnt in Rotterdam een fitnesscentrum te zitten met de mooie naam: Het Goede Voornemen. Van 1 tot 14 januari kun je daar sporten en daarna is alleen de kantine nog open. Nou ik het toch over goede voornemens heb; zouden de mensen die deze weken proberen te stoppen met roken ook willen stoppen met er de hele dag over praten? Dank U. Maar wat zit ik te zeiken, ik had me juist voorgenomen om me dit jaar eens wat minder te gaan ergeren. Bijvoorbeeld aan die winnaars van de postcodeloterij die massaal hoopten dat die twee miljoen euro hun leven niet rigoureus zou veranderen. Doe dan NIET mee, sukkels! Ehem …, sorry beste lezer, je merkt het. Van mijn goede voornemen komt nog niet veel terecht.
Nee, laten we vooral lief zijn voor elkaar in het nieuwe jaar. Neem een voorbeeld aan Nijnsel, daar hebben ze ondanks de steeds koudere oorlog tussen Oost en West een koor uit Sint Petersburg in de Antoniuskerk laten zingen. En dat zonder ruzie of bedreigingen!? En als ik de foto's mag geloven heeft onlangs EO Bert van Leeuwen bij Shell Bongers met een familiediner een ruzie tussen twee werknemers opgelost. Ja, lief zijn voor mekaar, laat dat ons voornemen zijn!
Tot slot een tip voor de lezers die dit niet zien zitten, maar toch een goed voornemen willen hebben: Denk aan alles wat je op de laatste dag van 2019 hebt gedaan, en zet daar STOP voor.