Afbeelding

Dit zijn de voordelen van werken in Groningen

Algemeen Ingezonden

Werken in Groningen heeft een hoop voordelen. Eigenlijk niet alleen het werk zelf, maar ook wonen is er erg leuk. Dit is dan ook de reden dat er de laatste tijd steeds meer mensen gaan wonen. Veel mensen zijn de drukte van steden zoals Amsterdam zat en willen iets anders. Groningen is dan een goede optie. Ondanks dat je waarschijnlijk niet direct aan Groningen zou denken is het in ieder geval de moeite waard om het een keer te overwegen en er een keer heen te gaan. Om je wat meer duidelijkheid te geven hebben we een aantal voordelen van werken en wonen in Groningen voor je op een rijtje gezet.

Werkgelegenheid
Veel mensen die in de randstad wonen houden zich niet echt bezig met wat er allemaal in Groningen gebeurd. Op het moment dat zij een nieuwe baan moeten gaan zoeken, kijken ze vooral bij hun in de buurt naar geschikte vacatures. Dat is zonde wat er zijn meer dan genoeg banen beschikbaar, dus kijk eens naar de vacatures Groningen! Er zijn een hoop bedrijven die een gratis vacature plaatsen op een vacature website, hier zit vast wel wat tussen.

Het is een stuk rustiger
Een van de grootste redenen dat mensen vanuit de randstad of andere drukke steden naar Groningen komen om te wonen en werken is omdat zij opzoek zijn naar rust. Of je nou in de stad of in een dorpje in Groningen gaat wonen, het is in ieder geval al een stuk rustiger dan in de randstad.

De huizenprijzen zijn lager
De huizenprijzen zijn de laatste tijd ontzettend hard aan het stijgen. Het wordt al bijna onbetaalbaar om in Amsterdam te wonen. Veel mensen verlaten om die reden de stad. In Groningen bijvoorbeeld zijn de huizenprijzen een stuk lager. Vooral als je een baan hebt waarmee je niet zo heel veel verdient, kan het een goed idee zijn om in Groningen te gaan wonen. Hierdoor houd je een stuk meer geld over.

De mensen zijn vriendelijk
De mensen in Groningen zijn erg open en vriendelijk. In de randstad is alles vaak erg gehaast en onpersoonlijk. In Groningen is dit helemaal niet het geval en maken mensen tijd voor elkaar vrij en hebben interesse in de ander. Vind je dit ook belangrijk? Dan is het misschien een goed idee om er eens te gaan kijken.