Afbeelding
Foto: Jan Ebbenn

55 jaar Jeugdcarnaval: datums die je niet mag vergeten in 2020

Algemeen MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Sint-Oedenrode - Iedereen is druk in de weer tegen het einde van het jaar. De jeugdraad heeft interviews gehad en is al op verschillende plaatsen op bezoek geweest. Carnaval komt steeds dichterbij en we hopen dat iedereen alle belangrijke datums voor het nieuwe jaar in de agenda heeft gezet voor een onvergetelijk feest.

Door: Leon van Rooij en Hettie van der Meijden

recepties en reünie
Op zondag 26 februari starten we met de jeugdreceptie. Iedereen is welkom om alle leden van de jeugdraad te komen feliciteren in de Beurs te Sint-Oedenrode. De zaal gaat open om 12.00 uur. Snel daarna volgt de receptie voor ons 55 jarig bestaan. Op zondag 16 februari is de jeugdtent op de markt vanaf 12.11 uur geopend. Het bestuur heet iedereen van harte welkom. In verband met het 55 jarig bestaan hebben we op donderdag 20 februari een reünie georganiseerd voor alle oud leden van de jeugdraden, oud bestuursleden, dansmariekes en iedereen die zeer dicht betrokken is geweest bij de jeugdcarnaval. Deze avond is van 19.00 uur tot 23.00 uur in de jeugdtent op de markt.

Carnaval, terug in de tent
Op vrijdag 21 februari is de aftrap voor carnaval 2020. Om 18.00 uur gaan we van start met de jeugd van groep 5 t/m 8 en om 20.30 uur start de jeugd van het voortgezet onderwijs. Deze 2 groepen ontvangen we graag elke avond tijdens carnaval.
Op zaterdag 22 februari is er een kinderbal voor de allerkleinsten en openen we na de avondgroepen dit jaar eenmalig de tent om 22.00 uur voor iedereen! Weet je nog hoe het vroeger was in de tent en wil je graag zien of de jeugd tegenwoordig anders carnaval viert of wil je graag nog een keer de magie van vroeger beleven en oude herinneringen ophalen, kom dan zaterdagavond "TERUG IN DE TENT". Onze dj. draait geweldige carnavalsmuziek en we hebben een spetterend optreden van Q-music het foute uur.
Op zondag 23 februari is er tijdens de optocht een groot scherm in de tent waarop je de optocht kunt bekijken en na de optocht begint het carnavalsbal met de uitslag. De prijsuitreiking is klaar als de jeugd van groep 5 t/m 8 van 18.30 – 20.30 uur de tent overneemt om vervolgens om 21.00 uur het feest over te dragen aan de middelbare schooljeugd.
Maandag 24 februari is er natuurlijk, na het kinderbal in de ochtend, 's middags tijd voor de kinderoptocht die vanaf 14.11 uur door de straten van Sint-Oedenrode gaat. Hierna volgt tot 17.00 uur het carnavalsbal en vanaf 18.00 uur neemt de jeugd de tent weer over.
Dinsdag 25 februari is de laatste dag alweer aangebroken. Na het kindercarnaval in de ochtend vieren we 's middags het Dolle Bolle Bal met kinderen en volwassenen met een beperking, de deuren gaan voor hen open vanaf 13.30 uur voor een supermiddag vol vermaak. Om 18.00 uur en 20.30 uur mag de jeugd nog een laatste keer feesten en om 00.00 gaan we Wilhelmke Pap, die dit jaar door ons gemaakt wordt, verbranden om een hopelijk geweldige carnaval af te sluiten.

Noteer deze datums alvast in je agenda zodat je niets gaat missen van ons 55 jarig bestaan. Via deze weg willen we iedereen fijne feestdagen wensen en een gezond en feestelijk 2020!