Marieke van Wanrooij met bewoners van wooninitiatief Kamille en sponsoren van Stichting Old Grand-Dad Club bij hun nieuwe fiets.
Marieke van Wanrooij met bewoners van wooninitiatief Kamille en sponsoren van Stichting Old Grand-Dad Club bij hun nieuwe fiets. Foto: Caroline van der Linden

Bewoners Kamille blij met gulle sponsoren

Human Interest Human Interest

Sint-Oedenrode - Een drukte van belang was het afgelopen zaterdag bij wooninitiatief Kamille. De langverwachte duo-fiets en tovertafel werden uitgereikt aan de bewoners. De tovertafel en aanhangfiets werden eerder mogelijk gemaakt door de flinke opbrengst van de bingo, de loterij en de club van honderd op initiatief van Annemarie Lathouwers. Als klap op de vuurpijl was er ook nog een extra sponsor die heel graag bij wilde dragen aan dit mooie initiatief en die de fiets zelf sponsorde, "Stichting Old Grand-Dad Club Nederland".

Regioconsul van deze club Jacques Remmen en clubconsul van Golfclub De Dorpswaard uit Kerkdriel, Harry Spierings. waren daarom aanwezig en vertelden wie ze zijn en wat ze doen: "Het is een bijzondere stichting in het Nederlandse sportleven en speciaal binnen de golfwereld. Met rond de zesduizend golfende grootvaders. De doelstellingen van Old Grand-Dad zijn het organiseren van golfwedstrijden voor grootvaders en het verlenen van financiële steun aan instellingen die kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking in de gelegenheid stellen meer aan sport, spel en beweging te doen. Om zo hun bestaan wat plezieriger te maken."

Veel instellingen, organisaties, clubs en scholen spannen zich in lichamelijk- en geestelijk gehandicapte kinderen op uiteenlopende manieren extra te laten bewegen. De kinderen beleven heel veel plezier aan deze broodnodige extra beweging. Met donaties van Old Grand-Dad worden allerlei bewegings- en speelmaterialen aangeschaft, zoals trampolines, duo-fietsen, tandems, gymtoestellen, klimwanden, zwembadjes, speciale pingpongtafels enz. Ook paardrijden op speciaal opgeleide therapiepaarden maken zij mogelijk. Het geeft belangrijke therapeutische aanvullingen op de ontwikkeling van gehandicapte kinderen. Ze ontwikkelen in de omgang met dieren sociale vaardigheden, leren beter om te gaan met angsten en het herstelproces wordt bevorderd. Old Grand-Dad laat via haar sponsoring gehandicapte jongeren ook met andere aspecten van beweging en ontwikkeling kennis maken, zoals schaatsen, zwemmen, snorkelen, varen, schilderen en dansen.

Jaarlijks schenkt Old Grand-Dad aan instellingen, organisaties en sportclubs voor een afgerond, kleinschalig project een geldbedrag voor hun gehandicapte jongeren. Van het totaal aan donateursbijdragen die de stichting van de grootvaders ontvangt, gaat ruim 85 procent naar goede doelen. "We zijn dus geen opa's die alleen maar golfen en oud zijn, maar ook nog eens aan andere mensen denken", zeggen beiden lachend en trots op hun stichting. "Natuurlijk zijn we van een andere generatie, zelfs twee generaties verder dan de jeugdigen, maar juist de aansluiting van ouderen met jongeren is in dit concept heel mooi."

Marieke van Wanrooij van de Kamille is enorm dankbaar: "Heel mooi dat zo'n organisatie dit kan schenken, want hoe prachtig het ook is, dit mag natuurlijk niet betaald worden uit zorgbudgetten. Het zijn zo'n dure aangepaste fietsen. Dit hadden we zelf nooit op kunnen brengen. Dit zorgt ervoor dat onze mensen zoveel ervaringen meekrijgen, het voelen van de wind, het horen van geluiden, het zien van bekenden uit Rooi. Ze doen zo echt mee in de maatschappij."