Rhode verliest bij FC Eindhoven AV

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode- Rhode | Van Stiphout Bouw speelde zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Gezien de stand op de ranglijst, de voorlaatste plaats, moest er eigenlijk gewonnen worden maar Rhode kwam al snel op achterstand en verloor, door een treffer in de laatste minuut, uiteindelijk met 2-0.

De eerste helft was het aanzien zeker waard. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. De eerste kansjes waren voor FC Eindhoven, een vrije trap die over ging en een uitval die gevaarlijker leek dan hij was. Rhode was gevaarlijk uit een corner die nog net op de doellijn door een verdediger werd gestopt, en daarna nog een fraaie kans uit een vrije trap. Vervolgens was het weer de beurt aan FC Eindhoven. Uit een aanval over rechts werd de spits aangespeeld, hij kon de bal aannemen en in de uiterste hoek plaatsen, 1-0. Er kwamen toen voor beide ploegen nog wat mogelijkheden. Na een half uur had Rhode pech. Simon van de Wetering werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, bij Rhode dacht iedereen aan een strafschop en bij FC Eindhoven misschien ook wel, maar die kwam er niet. Vlak voor rust kwam er eerst nog een kans voor Rhode, Geert Oerlemans kopte een voorzet net over, daarna volgden er nog twee kansen voor FC Eindhoven.
In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk niet zo veel. Bij beide ploegen leek de scherpte wat weg, maar FC Eindhoven was wel wat creatiever dan Rhode. In de 68e minuut was de eerste gevaarlijke aanval dan ook van FC Eindhoven. Een paar minuten later ging Daan van Dinten goed door op een zwak moment achterin, maar de keeper was hem nog net iets te snel af. Het laatste kwartier werd Rhode weer wat sterker en leek op weg naar de gelijkmaker. Toch waren de eerste kansen nog voor FC Eindhoven en in de 86e minuut werd zelfs de lat geraakt. In de 88e minuut was het de beurt aan Rhode, maar ook nu was de lat spelbreker, tot tweemaal toe, want na een kopbal op de lat was belandde ook de rebound op de lat. De kans op een punt was daarmee verkeken en FC Eindhoven besliste met een uitval in de 89e minuut de strijd definitief.