Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 8cfbdc
Ingezonden

Hoe accessoires en kleur veel verschil kunnen maken in je tuin

Een bezoek aan het centrum van Sint-Oedenrode leert je, dat wij Brabanders wel weten hoe we het gezellig moeten maken. De cafés zitten in het weekend vol gezellige plaatsgenoten, die in zijn voor een babbeltje, het gooien van een pijltje of een potje biljart. Ook net buiten Sint-Oedenrode, in Den Bosch, valt voldoende te beleven! Als inwoner van deze plaatsen wil je de gezelligheid het liefst mee naar binnen nemen in je eigen woning. Gezelligheid gaat vaak gepaard met leuke accessoires en kleur. Wist je dat dit ook geldt voor de aankleding van je tuin? In dit artikel lees je er meer over.

Een gezellige tuin met meer kleur
Onder een gezellige tuin verstaan we in dit geval tuinen, waar je het hele jaar door van kunt genieten. Je wilt niet alleen tijdens de warme zomerdagen buiten kunnen zitten. Ook in het voorjaar of de herfst is het prettig om af en toe naar buiten te kunnen. Zorg er om deze reden voor, dat er het hele jaar door iets in bloei staat binnen je tuin. Let bij het poten van nieuwe planten goed op de bloeitijd en -periode, waarin je van de bloemen van deze planten kunt genieten. Op internet is ontzettend veel informatie te vinden over de bloeiperiode van diverse plantensoorten.

Tip: je kunt ook een hovenier uit Sint-Oedenrode om advies vragen, als je het lastig vindt om zelf een indeling van de tuin te maken. Welke planten hebben bijvoorbeeld de kleurrijkste bloemen?

Creëer gezelligheid met meer licht in de tuin
Naast het gebruik van planten die vrolijk gekleurde bloemen hebben, is het slim om naar de verlichting in de tuin te kijken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een lichtslinger langs de randen van je terras, veranda of balkon. Het maakt dat je ook in de avond nog voldoende ziet! Daarbij kun je voor een vuurtafel of vuurkorf kiezen. Voordeel hiervan is dat deze accessoires niet alleen voor licht zorgen, maar het ook warmer maken. Ideaal, als je in het vroege voorjaar een kopje koffie wilt kunnen drinken op je terras of veranda. Een derde mogelijkheid zijn de lampen die rond het terras in de grond gestoken kunnen worden. Deze werken op basis van een accu, die overdag automatisch opgeladen wordt door het zonnepaneel aan de bovenzijde van de lamp.

Comfortabele tuinmeubelen op je terras
Nu het terras of de veranda steeds gezelliger begint te worden, is het zaak om naar tuinmeubelen te zoeken. Je wilt hier immers comfortabel kunnen genieten van het mooi weer! Door je tuinmeubelen in de herfst te bestellen, profiteer je vaak van hoge kortingen. Op deze website vind je een voorbeeld van zo'n outlet met tuinbanken en -stoelen. Voor winkels is het vaak duurder om de meubels zelf op te slaan, dan ze tegen een hoge korting te verkopen. Kunststof meubels gaan vaak het langst mee en zijn daarbij makkelijk schoon te houden. Op meubels van hout kan na verloop van tijd een groene aanslag ontstaan. Deze is niet altijd even gemakkelijk te verwijderen.

Luxe toevoegen aan je tuin
Heb je nog ruimte in de tuin? Overweeg in dat geval eens een jacuzzi of zwembad te plaatsen. Niet alleen leuk voor jezelf, maar zeker ook voor je kinderen! Ook voor jacuzzi's geldt, dat ze vaak relatief goedkoop in een outlet kunnen worden aangeschaft.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!