Rodi van Langen zit een verdediger op de huid.

Vv Nijnsel/TVE Reclame klaar voor de koploper

Algemeen Sport

Nijnsel - Het eerste elftal van VV Nijnsel/TVE Reclame lijkt uit de akelige herfstdip te komen. Zondagmiddag kreeg SCG'18 op het eigen hoofdveld billenkoek. Nijnsel won oppermachtig met 0-5 en toont daarmee klaar te zijn voor koploper RKPVV die aanstaande zondag op bezoek komt. Zij reizen gehavend af naar Nijnsel door enkele rode kaarten in de derby tegen Helmondia. Het is aan het team van Tim de Wert om daarvan te profiteren.

Scoren was de laatste weken een groot probleem. Hoewel de organisatie altijd goed heeft gestaan – getuige de weinige tegengoals – lukte het Nijnsel maar niet om het net te vinden. Zoiets gaat in de 'koppies' zitten. Vooral bij een spits, want die leeft van doelpunten. Stefan Hulsen kan er over meepraten. Hij scoorde de laatste weken niet en na het missen van een grote kans in de achtste minuut leek hij afgelopen zondag wederom het gevoel niet op te kunnen roepen. Een hand van een Gestelse verdediger hielp hem even later. In de tiende minuut kon Hulsen het net laten bollen vanaf de elfmeterstip. Het was voor Nijnsel de opmaat van een doelpuntrijke middag.
Hulsen scoorde in de 84e minuut nog een keer na een prachtige actie van aanvalskompaan Rodi van Langen. Hij is de afgelopen weken de vervanger van de geblesseerde John Egelmeers en pakt dat uitermate sterk op. Van Langen is jong en moet nog veel leren, maar zijn balvastheid en het vermogen om situaties goed in te schatten gaan hem heel veel wedstrijden in het eerste opleveren. Twee goals dus voor Hulsen die even later bevrijd een stiftje produceerde. De verdediging van PVV is gewaarschuwd. Ook voor Jelle de Louw. Hij was zondag de absolute uitblinker aan Nijnsel-zijde. De Louw scoorde niet alleen twee fraaie goals. Hij was altijd aanspeelbaar, niet van de bal te krijgen en zette constant zijn tegenstanders op het verkeerde been. Het was voor de jonge middenvelders en verdedigers van de thuisploeg om gek van te worden.
Eigenlijk kwam Nijnsel niet in gevaar. Net voor en net na rust was er een iets mindere fase, maar fusieclub SCG'18 was niet bij machte om daar van te profiteren. Ze probeerden het wel een paar keer, maar keeper Youri Dortmans stond telkens goed opgesteld. Hij laat zich niet meer gek maken in vergelijking met enkele jaren geleden. Dat moet voor de verdediging geruststellend zijn.
Rick van der Vleuten was de andere doelpuntenmaker van de middag. Hij liep op aangeven van Hulsen zo door de defensie heen en schoot via de paal raak. Ook Van der Vleuten speelde weer een behoorlijke partij en zo komen de belangrijke spelers in vorm voor de smaakvolle afsluiter van 2019.

Een overwinning aanstaande zondag geeft een vaste aansluiting bij de top van de ranglijst. Het zal een lastige opgave worden tegen RKPVV, want zij hebben nog maar weinig punten laten liggen. Toch voelt iedereen dat er mogelijkheden zijn om drie punten in eigen huis te houden. Vooral met de volle ondersteuning van zoveel mogelijk supporters. Attentie voor hen: de wedstrijd begint om 14.00 uur!