Odisco wint doelpuntrijk duel

Olland - Na twee gespeelde wedstrijden voert Odisco, samen met twee andere ploegen, de ranglijst aan. Wetende dat één van die ploegen verloren had en ze zelf tegen de andere medekoploper aan moesten treden, konden de dames uit Olland alleen aan kop komen. MKV was de tegenstander: een pittige ploeg, maar te verslaan.

Odisco en MKV begonnen beide slordig aan de wedstrijd en vele kansen werden gemist. MKV wist met 1-3 voor te komen. Nadat Odisco het gaatje dichtte, was het toch MKV dat weer op voorsprong kwam. Hierna scoorde de thuisploeg drie keer op rij en nam de leiding over (6-4). MKV kwam echter weer langszij, maar Odisco scoorde het laatste doelpunt voor de rust (7-6).
In de rust werd de dames verteld rustig de betere kansen te zoeken. Ontspannen spelen en scherper verdedigen zou ervoor zorgen dat ze de wedstrijd konden binnenhalen.
Na rust startte Odisco sterk en wist na 10 minuten voor het eerst een gaatje van 3 doelpunten te creëren (11-8). Helaas lukte het de tegenstander om dichtbij te blijven en het verschil telkens weer 2 te maken. Maar met nog 10 minuten op de klok, maakte Odisco eindelijk het gat naar vier (16-14). Dit verschil werd niet meer weggegeven. Eindstand: 19-15.
Odisco speelde een hele sterke tweede helft, waarin weer veel gescoord werd. Verdedigend kon het beter, maar met deze winst staat Odisco nu bovenaan, 2 punten los van de achtervolgers. Aankomende zondag speelt Odisco om 12:15 in Schaijk tegen DAW.