Logo mooirooi.nl
Een mooi gebaar voor kunstenares Carin Simons.   | Fotonummer: 678dd7
Een mooi gebaar voor kunstenares Carin Simons. (Foto: )
Meierijstad

Veel waardering voor kunstenares Carin Simons

Veghel /Meierijstad - Kunstenares Carin Simons uit Wijbosch ging bij Menno Roozendaal op de koffie. De cultuurwethouder van de gemeente Meierijstad had haar uitgenodigd omdat zij één van de 10 kunstenaars was die tijdens de kunstweek in Nieuwegein de Gouden K opgespeld had gekregen.

Voedselverspilling

Carin geniet in Veghel bekendheid vanwege haar op en top kunstzinnige creaties. Zoals het project MeierWIJstad tijdens Fabriek Magnifique 2018 en Flower Power op de Vlagheide tijdens de Herdenking Operatie Market Garden. Wethouder Roozendaal had Carin namens de gemeente Meierijstad voor de Gouden K genomineerd. Tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis in Veghel benadrukte de wethouder nogmaals zijn waardering voor de kunstenares en overhandigde haar een cadeau in de vorm van een schaal. Carin Simons zei blij te zijn met de Gouden K. "Het is toch een mooie waardering voor de projecten die je gedaan hebt". Ze is ook al weer bezig met een nieuw project voor Fabriek Magnifique dat in de eerste week van juli 2020 in Veghel wordt gehouden. Heel veel wilde ze daar nog niet over vertellen. Wel dat het te maken heeft met Veghel als voedingsstad en de strijd tegen voedselverspilling.

Maximaal 10 Gouden K's
Gouden K's worden landelijk toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. In 2019 hebben meer dan veertig gemeenten inwoners voor deze kunstprijs voorgedragen. Omdat jaarlijks maximaal 10 Gouden K's worden toegekend, selecteerden een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten 10 personen. Doel van de toekenning van Gouden K's is het benadrukken van de uitzonderlijke prestaties die deze kunstenaars hebben geleverd. Link naar de videobeelden van Omroep Meierijstad >>


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!