Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 87fbf7
Ingezonden

Zo maak jij je tuin geschikt voor kinderen

Ravottende kinderen in de tuin: het is een prachtig gezicht. De meeste kleintjes genieten volop van lange dagen in de achtertuin, waar ze alle ruimte hebben om te spelen. Als ouder is het wel belangrijk om je tuin vooraf kindvriendelijk te maken. Hier lees je hoe je dat doet.

Scherm je tuin goed af
Wil je jouw kinderen onbezorgd in je tuin laten spelen, dan moet je zeker weten dat deze goed is afgeschermd. Zo voorkom je dat je kleintjes weglopen en verdwalen. Er zijn verschillende soorten hekwerk, dus er is altijd wel een schutting die bij jouw tuin past. Ga voor een houten hek, een afscheiding van natuursteen of voor spijlenhekwerk. De verschillende hekwerk prijzen zijn erg uiteenlopend, vooral wanneer je kiest tussen metaal of een natuurlijk materiaal. Laat je vooraf dus goed informeren om jouw ideale tuinafscheiding te laten plaatsen.

Creëer een speelparadijs
Je kleintjes willen natuurlijk de hele dag ongestoord klimmen en klauteren. Benut een deel van je tuin om een speelparadijs te maken. Hier plaats je een glijbaan, een trampoline of een klimrek. Zorg er wel voor dat je hier een zachte ondergrond gebruikt. Zelfs een gazon voelt hard aan tijdens een val, dus kies voor rubberen tegels of houtsnippers. Koop bovendien alleen speeltoestellen die geschikt zijn voor de leeftijd en grootte van je kind. Heeft hij of zij hulp nodig om ermee te spelen? Dan is het nog geen goede keuze.

Maak je tuin kleurrijk
In de tuin ontdekken je kinderen de wonderen van de natuur. Maak deze plek vrolijk en uitnodigend, bijvoorbeeld door veel felgekleurde bloemen te gebruiken. Je creëert ook een kindvriendelijke tuin met behulp van leuke accessoires. Hang een decoratieve vlinder aan de muur en kleed het tuinmeubilair aan met vrolijke kussens. Heb je speciale kinderstoeltjes voor in de tuin? Geef deze dan een likje verf om ze net wat speelser te maken.

Gebruik veilige bloemen en planten
Kinderen zijn ontzettend nieuwsgierig en willen alles wat ze tegenkomen aanraken en proeven. Daarom is het ontzettend belangrijk om alleen veilige bloemen en planten in je tuin te gebruiken. Sommige plantensoorten zijn namelijk erg giftig en kunnen je kleintje ziek maken. Het is daarom ook beter om geen zware pesticiden en onkruidbestrijders te gebruiken. Deze stofjes komen in de grond en op de planten terecht, die je kindje misschien wel binnenkrijgt.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!