Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: cf0b3d
Op de koffie bij...

De sportschool van de toekomst bestaat al

Sint-Oedenrode - Je wilt fit en vitaal oud worden, of nu eindelijk toch echt je doelstelling behalen. Na al die maanden van mentale voorbereiding stap je de drempel van de sportschool over. De moed die je hebt verzameld, zakt alweer in je schoenen. Alleen maar bekenden, topdrukte bij de apparaten die je wilt gebruiken en jongeren in een strak lichaam. Je voelt je allesbehalve op je gemak en in je achterhoofd klinkt een stemmetje… 'Een mooi excuus om thuis de bedrijfsadministratie te gaan doen.' Weg goed voornemen, weg strakke buik en fitheid verder weg dan ooit. Herkenbaar?

Door: Jeroen van de Sande.

Voor veel mensen is dit zeer herkenbaar. Dat hebben de bedenkers van The Blue Zone Gym namelijk onderzocht. Enkele maanden geleden openden ze een filiaal in Eindhoven. Deze week is de tweede gym open gegaan in Sint-Oedenrode. "Het loopt nu al storm", komt Sander Couwenberg me tegemoet na een intake met een Rooise dame. "Vandaag geven we zestien mensen een rondleiding. Er is veel interesse." Toen ik de uitnodiging kreeg om op de koffie te komen, wist ik natuurlijk direct waar ik moest zijn. In het monumentale pand aan de Markt is weken hard gewerkt en de stickers op de ramen beloofden veel goeds. Over koffie gesproken... De apparaten zijn aanlokkelijk, maar we buigen ons eerst over een kop koffie én een aantrekkelijke flyer.

Ik lees: 'Blue Zones zijn plekken waar mensen langer, gezonder en helder van geest leven. De mensen die in Blue Zones wonen, worden in goede gezondheid oud, zonder mentale aftakeling en chronische ziekten.' Ik denk direct aan Japan. Die staat er tussen. Okinawa om precies te zijn. Maar ook in Californië, Costa Rica, Griekenland en op Sardinië zijn befaamde Blue Zones. "Ons doel is om er hier ook een Blue Zone van te maken", lacht de coach, want zo mag je hem noemen. Mannen als Sander zijn er om de mensen te coachen die er komen sporten. Ze helpen de doelen te bereiken die samen worden ingezet. Op de muur zie ik een grote rondreis van de Blue Zone hangen. Daarop staan stappen omschreven en allerlei leefstijl- en voedingstips. "Dat is heel belangrijk", stipt Sander aan als we het over leefstijl hebben. "Je kunt namelijk nog zoveel sporten, maar als je bijvoorbeeld veel te veel blijft eten dan wordt dat buikje nog niet minder. Het is dus een logische combinatie van." Maar wat is er dan zo anders dan bij andere sportscholen?

Mijn oog valt op 'fit en slank in 37 minuten'. Ieder weldenkend mens snapt dat het niet haalbaar is in dat tijdsbestek, maar het is wel zo dat je per keer niet langer dan 37 minuten hoeft te fitnessen. Ideaal voor mensen die het druk hebben! Sander: "We adviseren om twee á drie keer per week een programma te draaien van maximaal 37 minuten. Je krijgt van ons een persoonlijk bandje waarmee je het pand ook binnen kunt komen. Onze e-fitness apparaten herkennen je en stellen zich in op jouw afmetingen. Daarnaast voeren ze direct het programma uit wat jij nodig hebt. Na enkele keren stellen we dat weer bij, want je moet wel in ontwikkeling blijven." Het zijn duidelijk geen gewone fitnessapparaten. Ze ogen futuristisch. Alsof ik in de sportschool van de toekomst sta. 'Dat is eigenlijk wel zo', geeft mijn enthousiaste gesprekspartner aan. Ondertussen laat hij een app zien die alles documenteert en zelfs ook motiveert. Dat snufje maakt het helemaal af. Sporten wordt zo leuker, sneller en makkelijker…

"Toch moet je het uiteindelijk nog zelf doen. Daarom is er altijd een begeleider aanwezig. Soms zelfs twee. We zorgen ervoor dat iedereen zijn of haar doel bereikt." Deze maand is The Blue Zone Gym al open, maar vanaf 1 januari draaien ze zoals ze willen draaien. Zeven dagen per week van 's morgens 6.00 tot 's avonds 23.00 uur. Het laatste excuus om dan maar niet te gaan is daarmee ook van tafel. Fit worden zal je!
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!