Odisco beslist wedstrijd in sterke tweede helft

Olland - Odisco speelde afgelopen zondag thuis tegen Tovido uit Esch. Tovido is de promovendus, vandaar dat Odisco tegen deze ploeg zeker punten binnen wilde halen.

Odisco begon minder fel dan Tovido aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan. De aanvallen verliepen wat stroef aan de kant van Odisco en de kansen werden niet altijd goed gekozen. Er werd wel gescoord, maar de thuisploeg kon zich niet losmaken van hun tegenstander. Verdedigend maakte Odisco een aantal onnodige fouten, waar Tovido van profiteerde. Toch kon Odisco naar een 6-3 voorsprong weglopen. Op slag van rust wist Tovido nog te scoren en gingen de ploegen met een 6-4 stand rusten.
Feller zijn en een stapje meer doen, was het advies voor de dames in de rust. In de eerste helft kwamen de dames vaak net later dan hun tegenstander. Dit moest beter in de tweede helft. Ook moesten de juiste kansen met meer controle en rust worden genomen. De opdrachten werden perfect uitgevoerd: in het begin van de tweede helft liep Odisco in 10 minuten weg naar 11-5. In de reststand van de wedstrijd stond Odisco sterk te verdedigen. Ook de aanvallen verliepen soepeler en werd de korf gemakkelijk gevonden. Eindstand 16-7. Odisco speelde vandaag een matige eerste helft en een hele sterke tweede helft, waarin er 10 keer gescoord werd door de thuisploeg. Aanstaande zondag speelt Odisco thuis in Schijndel om 10:00 tegen MKV 1.