Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 5c6106
Foto:
Kunst en Cultuur

Muziekvereniging Meierijstad: 100 jaar muziek in Nijnsel

Sint-Oedenrode - Muziekvereniging Meierijstad werkt langzaam maar zeker toe naar een jubileum: 100 jaar muziek in Nijnsel. Daarnaast staat de club ook op andere vlakken niet stil.

Na maanden repeteren is het aanstaande zondag, 8 december, dan eindelijk zo ver. Het slagwerkconcours in Etten-Leur. De slagwerkgroep van Muziekvereniging Meierijstad is er helemaal klaar voor. De positieve beoordeling van de jury, tijdens het afgelopen Jumbomuziekfestival in Zijtaart, die hen uiteindelijk een eerste plaats opleverde, was voor hen alvast een mooie opsteker.
Aanstaande zondagmorgen zullen de slagwerkers, tezamen met een volle bus aanhangers om 8 uur al vertrekken richting Etten-Leur, waar zij om 10.45 uur hun optreden zullen geven.
Wij wensen hen heel veel succes!

In januari 2020, is er 100 jaar muziek in Nijnsel. Op 26 januari 1920 werd daar Fanfare Sint Antonius opgericht. Het initiatief tot de oprichting was van de toenmalige pastoor Panken. Zijn intentie was het om er een kerkelijk fanfare van te maken, met doel om een aantal kerkelijke activiteiten op te luisteren. In 1985 werd de fanfare omgevormd tot harmonie. De reden voor deze verandering was gelegen in het feit dat het aantal geïnteresseerden in koperinstrumenten (kenmerkend voor een fanfare) sterk afnam. Tegelijkertijd werd geconstateerd dat er een groot aantal geïnteresseerden in houtinstrumenten (fluit en klarinet) op de muziekschool actief waren. Het orkest ging verder onder de naam "Harmonie Nijnsel". Na heel veel mooie muzikale jaren heeft het harmonieorkest de samenwerking gezocht met andere verenigingen, om op deze manier nieuwe leden aan te trekken en de vereniging klaar voor de toekomst te maken. Dit heeft o.a. tot gevolg gehad dat de standplaats is verplaatst naar Eerde, een centraler punt in de gemeente. Deze moeilijke stap heeft gelukkig zijn vruchten afgeworpen, want "Muziekvereniging Meierijstad" is inmiddels weer een bloeiende vereniging.

Natuurlijk worden de 'roots' niet vergeten. Muziekvereniging Meierijstad telt nog steeds veel oud-muzikanten van Harmonie Nijnsel. Het 100-jarig jubileum van de vereniging moet daarom ook zeker groots gevierd gaan worden in het 'eigen' kerkdorp. Op zondagmiddag 26 januari 2020 om 13.30 uur geeft MvM een "verjaardagsconcert" in De Beckart in Nijnsel. Dit alles in samenwerking met Pop & Co van Phoenix Cultuur. Die middag zullen alle orkesten binnen de vereniging van zich laten horen; "Werk in uitvoering", de slagwerkgroep en natuurlijk het harmonieorkest in samenwerking met de band "Hear-It".
Op dinsdagavond 5 mei 2020 zal er een fantastisch openlucht bevrijdingsconcert gaan plaatsvinden in park "De Kienehoef". Dit belooft een groots evenement te worden. Noteert u beide data daarom alvast in uw agenda. Wij houden u op de hoogte!


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!