VV Nijnsel niet bepaald Excellent

Nijnsel/TVE Reclame Heren 1 speelde op deze koude eerste decemberzondag tegen Excellent uit Oploo. Zoals zo vaak uit een kleiner dorp, leuke, betrokken mensen, gezellig volk, geen kapsones. Maar ze spelen wel om de punten, net zoals wij.

In de derde minuut al een stevige deceptie: een op het eerste oog ongevaarlijk schot op het Nijnselse doel. Een verdediger toucheerde echter de bal en op slag was goalie Dortmans kansloos: 0-1. En dan loop je al meteen achter de feiten aan. En scoren is al langer niet meer 'ons ding'…… De resterende 45 minuten waren niet bepaald oogstrelend; weinig kansen aan beide kanten. Tot…. de 45e minuut. Een schot op de paal van Nijnsel. De terugspringende bal was in eerste instantie een prooi voor spits Stefan Hulsen, maar hij kreeg vervolgens ruzie met de bal; geen 1-1.
De scheidsrechter uit Sportstad Helmond viel in de eerste helft met name op door het bestraffen van overtredingen die voor hetzelfde geld anders hadden kunnen uitvallen. Later herpakte hij zich en zijn af en toe warrige fluiten had geen invloed op het uiteindelijke resultaat.
Theoloog Antoon Verhagen kwam in de pauze op de proppen met een (hart)verwarmende en Excellente thee met gember, kamille en een vleugje heilzame kardamom. Een topprestatie zonder weerga. Het stimuleerde in de tweede helft met name de gastheren en het regende, druppelde kansen: in de 60e en 62e minuut twee goede kansen voor Rick van der Vleuten. In de 71e een absurd mooie kopbal voor Rody van Langen die de talentvolle keeper uit zijn doel ranselde. In de 75e minuut een straf schot van Johan van der Pas, over. En dan gebeurt wat je niet wilt: de bezoekers counteren naar hartenlust en schuiven de 0-2 binnen….
Het leverde vooralsnog geen desillusie op voor de thuisclub en de geelblauwen trokken opnieuw onvervaard ten aanval. In de 86e minuut een veelbelovende kopbal van Jelle de Louw: over. Vijf minuten later opnieuw een ferme kopstoot van Van der Vleuten: ook deze stierf in schoonheid.
Complimenten van de sympathieke en sportieve tegenstander, maar nul punten. Het is niet anders. Er is een bekend filmpje van Louis van Gaal met maar één kreet: 'Juichen!'……Aanstaande zondag de laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar, uit tegen het voor ons onbekende Sint Michielsgestel (SCG'18), eveneens op dit moment geen hoogvlieger. Mogelijk en hopelijk kunnen we om kwart voor vier (wedstrijd begint om 14.00 uur!) het filmpje van Louis een keer afdraaien…. Voor de volledigheid: Mark van Bommel kan zich het filmpje ook niet meer herinneren, zo liet hij ons weten.