Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: a51aef
Foto: Wies Habraken
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Op jacht naar koffiepunten en vreemd en oud geld

Sint-Oedenrode - Ook dit jaar steekt Lionsclub Sint-Oedenrode de Voedselbank in Sint-Oedenrode en blinden in derdewereldlanden de helpende hand toe. In 2018 heeft de inzamelingsactie van Douwe Egbertspunten en vreemd en oud geld veel opgebracht. 410 Pakken koffie (bijna 200.000 punten) en 170 staaroperaties (ruim 2.500 euro).

Douwe Egberts koffiepunten
Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.
De door u ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.
Douwe Egberts steunt deze actie en heeft toegezegd alle donaties met 15% te verhogen.

Vreemd en oud geld
Lionsclub Sint-Oedenrode zamelt vreemd en oud geld in voor Fight for Sight en helpt mee om blinden in derdewereldlanden weer te kunnen zien.
Bijna iedereen heeft vreemd of oud geld in huis. Hieraan kan door de inzameling een zinvolle bestemming gegeven worden.
De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro's. Oud geld dat niet meer door nationale banken wordt omgewisseld wordt op een veiling aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. Elke 10 euro wordt door wilde Ganzen met 50 % verhoogd tot 15 euro. De opbrengst van de actie gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden. Een eenvoudige staaroperatie kost daar 30 euro. Met de oogklinieken aldaar is afgesproken dat een rijke blinde 45 euro betaald voor een staaroperatie. De 15 euro die over is, samen met onze bijdrage van 15 euro, levert 30 euro op. Een arme blinde kan daardoor gratis geopereerd worden.

Inleveren waardepunten en geld
Lionsclub Sint-Oedenrode neemt de praktische kant van de inzameling voor zijn rekening.
Op onderstaande 6 adressen zijn inzameldozen geplaatst. U kunt daar uw waardepunten en het geld inleveren. De boxen staan daar tot 15 januari 2020. - Mediahuis Meierijstad, Heuvel 7, Sint-Oedenrode - Basisschool de Springplank, Wilhelminastraat 19, Sint-Oedenrode - Bakkerij van den Eertwegh, Lieshoutseweg 16, Nijnsel - De Winkel van Boskant, Meidoornstraat 2, Boskant - Hubo, Eerschotsestraat 44, Sint-Oedenrode - Gemeenschapshuis de Loop'r, Pastoor Smitsstraat 40, Olland.

Meer informatie:
Marianne Bruin-van Groningen, president Lionsclub Sint-Oedenrode, mobiel 06-30441942

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!