Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 48a437
Foto: Jack van Haastrecht
Kunst en Cultuur

Boeklezing Elsbeth Etty: volgende keer beter

Sint-Oedenrode - Journaliste, schrijfster, literair criticus en bijzonder hoogleraar aan de V.U. Amsterdam. Cum laude gepromoveerd en gelauwerd met de Gouden Uil, de Busken Huetprijs en de Anne Vondelingprijs. Afijn, de Knoptoren heeft wel eens lichtere boekenauteurs op de kansel gehad dan Elsbeth Etty (68), die vrijdagavond te gast was bij de culturele lezingencyclus van het Roois Kultuur Kontakt in samenwerking met boekhandel Bruna. Helaas kwam ze op het verkeerde moment.

Door: Jan Egmond

Een te drukke week met drie lezingen over verschillende biografieën van haar hand plus een griepje deden Etty vrijdagavond, om in grieptermen te spreken, een beetje de das om. Chapeau dat ze zich niet had afgemeld. Temeer omdat ze geen rijbewijs heeft en vanuit de randstad naar Rooi is aangewezen op openbaar vervoer, al hielp het RKK een handje door haar vanaf station Eindhoven op te halen. Mogelijk door die omstandigheden draaide Etty grotendeels op routine en sprong er vrijdagavond niet echt een vonkje over.
Een kennismaking met het publiek sloeg ze - ook uit routine? - over en begon meteen met haar meest recente werk, haar biografie van Willem Wilmink (1936 – 2003), een van Nederlands meest geliefde dichters en (kinder-)liedjesschrijvers. Te oordelen aan haar beschrijving van diens kinderlijke en tegelijk getormenteerde, gecompliceerde persoonlijkheid, en soms stuitende onhandigheid met leden van het andere geslacht, leek de titel 'In de man zit nog een jongen' bijna een understatement.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?



Reageren!