Ollandia krijgt eerste verlies om de oren

Olland - Het is voor Olland altijd moeilijk tegen Keldonk. Zo was het vroeger al en zo is het vandaag de dag nog steeds. Het lijkt wel of Keldonk tegen Ollandia meer strijdlust en een meer "over mijn lijk" mentaliteit in haar sporttassen heeft zitten.

Ollandia, dat op een aantal plaatsen ten opzichte van de vorige wedstrijden gewijzigd was, begon goed aan de wedstrijd. De aanvallen volgden elkaar in een rap tempo op. De gebroeders Erven zorgden weer voor de nodige problemen voor de verdediging van Keldonk die zich met kunst en vliegwerk staande hield. Daar leek in de 10e minuut toch verandering in te komen. Een strakke voorzet van Stefan Erven werd net zo mooi afgerond door Gerben Voets. De vlag van de grensrechter bleef naar beneden, omdat er geen enkel luchtje van buitenspel aan vooraf ging, en de grensrechter was al op weg naar de middellijn. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter deze af wegens vermeend buitenspel. Pech voor Ollandia en een dikke streep door de zo gewenste, en de op dat moment verdiende, voorsprong. De wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk af op de speelhelft van Keldonk maar paal, lat en een uitgestoken been voorkwamen een voorsprong voor Ollandia. In de 25e min kreeg Keldonk echter een vooruitgeschoven sinterklaascadeautje van de keeper en de verdediging van Ollandia. Wat ze dan ook dankbaar uitpakte in de vorm van een 0-1 voorsprong. De wedstrijd ging verder waar het mee bezig was; slecht verzorgd spel van beide teams. Dit spel veranderde niet totdat Josje Leenderts in de 44e minuut een snoeihard schot losliet dat enkel nog door een verdediger van Keldonk uit de goal kon worden geslagen. Een terechte penalty volgde en werd tot ieders verbazing vergezeld met een gele kaart, waar rood meer op zijn plaats zou zijn geweest. De penalty werd door Steven van Dijke, met gebruikmaking van de binnenkant van de paal, verzilverd en de 1-1 stand was tot blijdschap van de Ollandia-supporters voor de rust alsnog tot stand gekomen.
Na de rust werd de strijdkracht en inzet van Keldonk meer zichtbaar en begonnen ze steeds meer duels op deze vaardigheden te winnen. Toen in de 72e minuut Carlo Simons zijn tweede gele kaart van de wedstrijd opliep en het veld dus met rood moest verlaten zag Keldonk kans om meer naar voren te gaan spelen. Deze wijziging zorgde ervoor dat in de 77e minuut Keldonk op voorsprong kwam. Hier aan voorafgaand kregen de spelers ook alle gelegenheid als men zag hoe slap er werd ingegrepen door Ollandia bij de ingooi, de aanname, het bereiken van de achterlijn, de voorzet en de kopbal van de Keldonkspelers. Dat er daarna nog legio mogelijkheden voor Ollandia waren om de stand alsnog gelijk te trekken, zegt ook veel over de wedstrijd van vandaag.
Ollandia had, met alle respect voor de tegenstander, de uitgesproken mogelijkheid gehad een gat te slaan met nummer twee op de ranglijst, maar heeft het zich met de wedstrijden tegen Elsendorp, De Rakt en FC Uden op komst erg lastig gemaakt.