Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: fb8142
Foto:
Column

Wat schiet Rooi op met die 103 miljoen?

Sint-Oedenrode - Automobilist, let op. Hier komen drie belangrijke verkeersregels: 1. Schelden leer je pas goed als je eenmaal je rijbewijs hebt gehaald. 2. Een eerste indruk blijft je bij, zeker als deze door een bumper is gemaakt. En 3. De langste afstand tussen twee punten is … binnendoor.

Door; Mark van de Veerdonk

Zeker die laatste is belangrijk, vanwege jullie overvolle A50, die veel te lange Mac Drive zonder loketje. Van de week was ik de achterste van een 15 kilometer lange rij op weg naar huis. Uiteindelijk ben ik er maar eerder afgegaan en kwam ik via Son - Best - Den Bosch - Utrecht - Afsluitdijk – Hamburg-zuid toch nog net iets eerder thuis dan de lui die voor me in de file stonden. Je moet iets. (En inderdaad, mijn richtinggevoel is niet zo best. Als parachutist zou ik de aarde missen. Mijn vriendin noemt me Moses, die doolde zelfs 40 jaar rond zonder ook maar één keer de weg te vragen.)
Even dacht ik dat het einde van het fileleed op de A50 in zicht kwam. Van de week lieten het Rijk en de provincies namelijk weten dat ze 103 miljoen euro uittrekken om de files op de A50 aan te pakken. De namen Ewijk, Paalgraven en Bankhoef vielen veelvuldig, Sint-Oedenrode maar eenmaal. Ter hoogte van Rooi gaan ze wat doen aan "de doorstroming, bereikbaarheid en de leefbaarheid langs de snelweg". Hoe stond er niet bij. Krijgt iedere Rooise inwoner een gasmasker om het fijn- en stikstof af te vangen? Voor iedere Rooise filerijder de tweede wip gratis bij de caravanhoer op de carpoolplaats? Geen idee.
Als ik zelf in de file sta, droom ik wel eens weg naar die goeie ouwe tijd zonder files. Ach, vroeger, toen een geeltje nog 25 gulden was en geen gebruikte incontinentieluier, toen de meester je nog ongestraft een beurt kon geven. Vroeger toen een kouwe schotel nog warm was en iedereen ongestraft zijn achterdeur open kon laten staan. Alhoewel dat laatste niet helemaal klopt, zo weten we inmiddels van die gezonken veerboot. Nee, natuurlijk was niet alles beter vroeger, maar het is gewoon fijn om er zo nu en dan even nostalgisch bij stil te staan … in de file.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!