Nijnsel/TVE Reclame voelt zich bestolen

Eerlijk is eerlijk: de eerste helft was zonder meer voor thuisploeg Helmondia. De nummer twee van de ranglijst was veel meer in de aanval en de lat voorkwam tot twee keer een verdiende voorsprong van de Helmonders. Maar goed, elke wedstrijd heeft twee helften.

De tweede helft was voor Nijnsel. Met de 0-0 ruststand was er het nodige zelfvertrouwen gekweekt en Nijnsel nam de wedstrijd vervolgens in handen. Een cruciaal moment was een 'doorgebroken speler'. De scheids moet snel beslissen en hij trok rood voor de thuisploeg. Er was wel het een en ander op aan te merken maar rood is rood. Nijnsel kreeg daardoor nog meer zelfvertrouwen en trok stoer ten aanval terwijl de thuisploeg zich beperkte tot de counter. Een aanvallend Nijnsel trof het niet: eerst werd Jelle de Louw in de zestien naar beneden getrokken en dan is maar één straf: pingel! Maar de leidsman liet gewoon doorgaan, waarschijnlijk compensatie voor de rode kaart. Niet veel later een flinke pof op de enkel van John Egelmeers opnieuw in de zestien, dikke pingel. Maar nee hoor, 'niets aan de hand'. Doelman Youri Dortmans verrichtte ondertussen nog een wereldredding bij een counter van de thuisploeg en daarom bleef de 0-0 op het scorebord.
Vooraf teken je ervoor en ben je blij dat het na 45 minuten 0-0 is, maar als je de tweede helft een stuk beter voor de dag komt, tegen tien man speelt en twee pingels moet hebben, dan ben je niet blij.
Aanstaande zondag speelt Nijnsel Heren 1 thuis tegen Excellent dat afgelopen zondag koploper RKPVV met maar liefst 5-1 vloerde! Kortom, wat is daar gebeurd?! Alle hens aan dek dus!! Nog drie wedstrijden voor de winterstop: Excellent thuis, SCG uit en RKPVV thuis. Wedstrijdpunten zijn zeer welkom in deze spannende competitie en ook hard nodig.
Aanstaande zondag organiseert vv Nijnsel weer een Themamiddag, 'The Countdown', en dat betekent veel gezelligheid in onze kantine. Daar wil je gewoon bij zijn. Voel je welkom!!