Hans van den Wijngaard (r) krijgt de eerste uitgave van Bas van Turnhout van DeMooiRooiKrant,
Hans van den Wijngaard (r) krijgt de eerste uitgave van Bas van Turnhout van DeMooiRooiKrant,

Eerste boek Rooise schrijver in de winkel

Algemeen Human Interest

Sint-Oedenrode - "Veel mensen hebben het schrijven van een boek op hun bucketlist staan. Bij de meesten komt het er niet van. Ik had het schrijven van een boek niet speciaal als doel in mijn leven aangemerkt, maar het is er wel van gekomen", antwoordt Hans van den Wijngaard op de vraag waarom hij het boek 'Een klein dorp in een grote oorlog' schreef.

"Eigenlijk is het allemaal toeval, in het begin van dit jaar vroeg Jeroen van de Sande me of ik een idee had, wat we als DeMooiRooiKrant zouden kunnen doen met het thema 75 jaar bevrijding. Dat was vlak voor carnaval. Mijn eerste gedachte was om eens door mijn archief heen te lopen. In de jaren dat ik voor DeMooiRooiKrant schrijf heb ik veel mensen gesproken die over hun oorlogservaringen vertelden. Misschien zouden we die verhalen een keer af kunnen stoffen. Rond september zouden we in een speciale uitgave van de krant alles nog eens kunnen publiceren, was het eerste idee. Binnen een kwartier waren we het er over eens dat we niet alleen bij de bevrijding stil moesten staan, maar dat de hele bezettingsperiode de revue zou moeten passeren. Jeroen vroeg me nog 'Heb je daar wel genoeg informatie voor?' Met de wetenschap van nu had het boek wel twee keer zo dik kunnen zijn", lacht Hans.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week

Het boek 'Een klein dorpje in een grote oorlog' is vanaf 27 november te koop op het kantoor van DeMooiRooiKrant, Heuvel 7, Sint-Oedenrode. Het boek kost 17,50 euro en bestaat uit 96 bladzijden en bevat veel foto's. De mensen die hebben gereserveerd kunnen het boek ook vanaf woensdag ophalen.

Afbeelding