VV Nijnsel/TVE Reclame uitgebekerd

Nijnsel / Schijndel - Op zondag 17 november toog Nijnsel Heren 1 opnieuw naar Schijndel om aldaar Avanti'31 te bestrijden. 'Opnieuw', omdat een aantal maanden geleden de competitiewedstrijd op de rol stond (1-0 verlies) en deze zondag de volgende bekerronde. Nijnsel draait de laatste weken duidelijk minder en de tegenstander verliest al langere tijd de nodige punten. Volgens lokale Avantianen met name ten gevolge van een langdurige blessuregolf. Kortom, een open wedstrijd lag voor de hand. Bij de bezoekers waren enige mutaties doorgevoerd. Misschien had niet iedereen op een bekervervolg gerekend……

De thuisploeg begon gretiger aan de wedstrijd dan Nijnsel, zo leek het althans. Er werd meteen druk gezet en de gastheren hielden het spel goed breed zodat er de nodige gevaarlijke voorzetten in de Nijnselse zestien ploften. En dan met een fysiek sterke spits van bijna twee meter in je nek…..
In de negende minuut was het al raak voor de thuisploeg. Eerst werd de bal nog van de lijn gehaald maar twee seconden later leidde een slimme boogbal over de keeper en een verdediger heen tot de verdiende 1-0 voorsprong. Vervolgens hield Avanti de druk op de ketel en slaagde Nijnsel er maar nauwelijks in over de middellijn te komen. En als dat al lukte dan werd de bal weer snel ingeleverd. Een alleszins logische en verdiende ruststand stond na 45 minuten op het bord en daar mocht Nijnsel niet eens mee mopperen.
Na de thee tapte Nijnsel uit een ander vaatje. De bal werd langer in de ploeg gehouden en de geelblauwen waren veel vaker op de helft van de tegenstander te vinden. Dit leidde ook wel tot kansen en kansjes maar de keeper van de gastheren had er goed het oog in en hield zijn doel schoon. Vervolgens verstreek de tijd en de overtuiging. Nijnsel streed tot de laatste minuut, in de hoop op strafschoppen, maar Avanti'31 liet de voorsprong niet meer uit handen glippen. De zoveelste zure 1-0 van de afgelopen maanden werd daardoor een feit en kwam er ook een einde aan het bekeravontuur.
Zondag naar Helmond
Het is weer even geleden maar Nijnsel Heren 1 gaat aanstaande zondag weer eens op bezoek bij sportstad Helmond. De competitie wordt namelijk hervat tegen Helmondia, een ploeg die goed draait en stevig op de tweede plaats staat. In de huidige vorm een lastige tegenstander maar mogelijk ook een mooie gelegenheid te laten zien waar Nijnsel echt toe in staat is. En we weer eens een doelpuntje mogen vieren… Supporters verenigt u!