Logo mooirooi.nl
Uiteindelijk werden de schuiven van de aanhangers getakeld.    | Fotonummer: d6ba28
Uiteindelijk werden de schuiven van de aanhangers getakeld. (Foto: Piet van Schijndel)
Roois nieuwsbericht

Waterspiegels arriveren na bijzonder transport bij Ahrend

Sint-Oedenrode - 'Op een speelse manier de historische waterstructuur van Sint-Oedenrode verbeelden', dat is het idee van kunstenaar Gabriel Lester met de voortuin van Ahrend. Na een bijzonder transport vanuit Nijnsel, arriveerden rond woensdagmiddag 12.00 uur de hoofdrolspelers van het kunstwerk: de waterspiegels. 

De kunstuiting is een initiatief van Kunststichting Sint-Oedenrode en hoort bij het grote project 'Duizendjarig Woud'. In de tuin wordt een ondergronds waterbassin gerealiseerd dat het hemelwater opvangt van het bedrijf. Ondergrondse buizen zorgen voor circulatie van water en vormen uiteindelijk een buffer tijdens droge periodes die steeds vaker voorkomen. De waterspiegels worden het middelpunt in een beleeftuin voor personeel, inwoners en recreanten. 
Woensdagmiddag zijn de spiegels direct in de grond geplaatst. Het transport duurde ongeveer een uur. Het Nijnselse bedrijf Verba heeft de grote kunststof schijven gemaakt en daarom werden ze van daaruit per vrachtwagen en hoogwerker naar het Kofferen gereden. Het transport was 5.60 meter breed en dus was voorzichtigheid geboden. Daarom werd er begeleiding ingeschakeld om alles in goede banen te leiden. Vanuit Ahrend waren Piet van Schijndel en Peer van Bakel aanwezig. Zij hebben het project gestroomlijnd namens de Rooise meubelfabrikant. 
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!