Eerste verlies MHC dames 1

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag mochten de dames uit Sint-Oedenrode een uitwedstrijd spelen in de Drunen. Een ploeg die dit jaar nog niet gewonnen had. Daar kwam verandering in.

De ploeg uit Rooi kende een uiterst moeilijke openingsfase en kon maar niet wennen aan het zo andere spelletje op een zandveld. Daarbij was de ploeg uit Drunen gewoon feller. Aan het einde van het eerste kwart kreeg Drunen een strafbal. Deze werd gescoord. Dit zorgde voor een terechte 1-0 achterstand voor Rooi. Ook in het tweede kwart lukte het Rooi niet om de stempel op de wedstrijd te drukken. Er waren nauwelijks kansen voor beide ploegen en daardoor stond het met rust ook nog steeds 1-0. Dit keer kwamen de dames goed uit de kleedkamer wat resulteerde in een aantal kansen die er helaas nog niet ingingen. Het spel was beter en ze konden Drunen onder druk zetten. Toch was het daar uit een counter Drunen die de 2-0 op het scorebord zette. Het laatste kwart was het alles of niets voor de ploeg uit Rooi. Kansen bleven er komen en uit een strafcorner kon Floor Aalders binnen tikken: 2-1. Al snel daarna volgde de 2-2 na een mooie solo van Loes van der Heijden. Een miraculeuze ontsnapping hing in de lucht. Maar vijf minuten voor tijd kreeg Rooi de deksel keihard op de neus; 3-2 uit een strafcorner voor Drunen. Dit betekende voor Drunen de eerste winst en voor Rooi het eerste verlies. Maar kop omhoog, volgende week zondag komt Oirschot op bezoek.