Nemelaer in extra tijd naast Rhode

Sint-Oedenrode - Het zit Rhode | Van Stiphout Bouw deze competitie niet mee. Voor de derde maal moest het een zeker lijkende overwinning in de extra speeltijd uit handen geven. Uit een corner werd het in de 93e minuut alsnog 2-2.

Nemelaer – Rhode was een beetje een rommelige wedstrijd. Het was meer een fysieke wedstrijd. Nemelaer deed dat voor rust beter dan Rhode. De eerste kans was ook voor Nemelaer, maar een voorzet ging voorlangs zonder dat iemand de bal kon raken. In de 17e minuut was er een goede kans voor de aanvoerder van Nemelaer, maar zijn inzet werd gestopt. Rhode kwam toen beter in de wedstrijd, een vrije trap van Paul Smeets werd met de nodige moeite gestopt. Daarna werd een Rhode aanvaller in het stafschopgebied aan de kant gezet, maar dat leverde nog niets op. Maar in de 33e minuut kwam de strafschop wel. Simon zocht de achterlijn op, maar werd onderuit gehaald, Daan van Dinten verzilverde de penalty feilloos. Nemelaer heeft de nodige lengte voorin en dat zorgde er voor dat met name de corners gevaarlijk waren. Op slag van rust viel de gelijkmaker dan ook uit een corner, in eerste instantie werd de bal nog gestopt, maar de tweede poging was wel raak.
In de tweede helft was het betere van het spel voor Rhode, al na een paar minuten kon de keeper van Nemelaer met moeite een inzet van Mark van der Zanden over de lat tikken. Maar dat was uitstel van executie. Op rechts begon Simon van de Wetering aan een solo en lanceerde Daan van Dinten, die de keeper geen kans gaf. Halverwege de tweede helft kreeg Nemelaer langzamerhand weer wat meer balbezit. Maar Rhode kreeg nog een goede kans, een fraaie aanval werd met moeite gestopt en de corner die daarop volgde werd tegen de paal geschoten. Vervolgens was er ook nog een goede kans voor Simon van de Wetering, maar die werd onderuit gehaald, de tegenstander kreeg geel, maar daar schoot Rhode natuurlijk niets mee op. Daarna ging Nemelaer alles of niets spelen en Rhode kreeg het moeilijk. Er volgden een paar gevaarlijke momenten uit corners en uiteindelijk werd in de 93e minuut, ook uit een corner, de gelijkmaker binnen getikt. Er kwam nog een laatste kans voor Rhode, een voorzet van rechts kon echter door een verdediger van Nemelaer nog weggewerkt worden en bovendien had ook de scheidsrechter al gefloten voor een overtreding.
A.s zondag is er voor Rhode 1 een inhaalweekend en dat betekent een vrije zondag, voor de overige teams is er wel een competitieprogramma.