Eerste gelijkspel Rooi dames 1

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond er een kraker op het programma voor de nummer 1 uit Sint-Oedenrode. Nummer twee, Maastricht, kwam op bezoek.

In een rechtstreeks duel om de koppositie kwamen de dames uit Rooi het beste uit de startblokken. Maastricht was wat terughoudend en gokte op de counter. Al in het eerste kwart was het A-junior Meike van der Vleuten die Rooi op een 1-0 voorsprong zette. Niks aan de hand zo leek het, Rooi hield druk op Maastricht die in de eerste helft weinig in te brachten hadden.  Nog vóór rust was daar dan ook de verdiende 2-0 die op naam kwam te staan van Lotte Muusz. Bij de tweede paal kon Muusz vrij intikken. Het rustsignaal klonk en beide ploegen zochten de kleedkamer op. Helaas voor Rooi begonnen ze minder goed aan de tweede helft waardoor de rollen  omgedraaid waren. Maastricht met het meeste balbezit en Rooi onder druk. Dit resulteerde in een handvol strafcorners achter elkaar tegen. De zesde opeenvolgende corner ging er in voor Maastricht. 2-1 met nog een kwart te spelen. Rooi kroop langzamerhand onder de druk vandaan, helaas kregen ze dan toch de deksel op de neus waarna een afgeslagen aanval er alsnog in werd geslagen, 2-2. Rooi kreeg nog enkele kansen, helaas resulteerde dit niet in en doelpunt waardoor het eerste puntenverlies van het seizoen een feit was voor de dames. Na de wedstrijd hing er een gemengd gevoel bij de speelsters, balend van het gelijkspel. Maar nog steeds gaat Rooi ongeslagen aan kop, het is bovenin alleen iets spannender geworden. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Drunen.