July van der Velden Jonkers
July van der Velden Jonkers

Rooise ponyruiters zetten mooie resultaten neer

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Tijdens de springwedstrijd in de Pijnhorst in het laatste weekend van oktober reed Liv van den Berk met haar pony Sil twee knappe foutloze parcoursen. Met 78 stijlpunten mochten ze de 3e prijs in ontvangst nemen.

Afgelopen weekend werd door de Nijnselse ponyruiters de derde selectiewedstrijd dressuur voor pony's georganiseerd in de Pijnhorst. Liv van den Berk was wederom in vorm en mocht met haar pony Indigo de 1e prijs ophalen in de klasse C-L1.
July van der Velden Jonkers reed met Tiësto een nette proef in de klasse AB-B. Dit resulteerde in een knappe 3e plaats. Tessy van der Velden Jonkers reed met dezelfde pony een klasse hoger. Tessy liet een fijne proef zien en wist de 1e plaats te behalen met maar liefst 14 punten meer dan de nummer 2.
Zondag zijn July en Tessy naar Veldhoven geweest. Hier sprong July met Tiësto een heel goed en mooi foutloos parcours. In de barrage deed ze er nog een extra schepje bovenop en kreeg maar liefst 85,5 stijlpunt. Dit was goed voor de winst! Het was de eerste keer dat July een 1e prijs had gewonnen.
Tessy reed Tiësto ook naar de barrage, waar ze met snelle wendingen en een goed tempo de snelste tijd op de klok zette. Ook hier weer een 1e prijs voor Tessy. Met Tapas had ze iets minder geluk, in het 1e parcours reed ze foutloos maar in de barrage verloor ze helaas haar beugels waardoor ze een volte moest draaien en 4 strafpunten kreeg.