Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 9af17a
Human Interest

Steen door de ruit van Jaske Leenderts

Olland - Vandalisme? Gelukkig niet, maar bij Jaske Leenderts is afgelopen zaterdagmiddag wel een steen door de ruit van zijn serre gegooid. Hij wist er van, want zoon Mari had hem netjes voorbereid op een bijzonder bezoek. Mia Derkx uit Geldrop was de 'dader' en daarmee kwam een absolute wens van haar in vervulling. "Ik wil graag de opwinding in mijn buik voelen, wanneer je zoiets doet", motiveert ze.

De Rooise Astrid Dillen zet zich in voor Stichting Oppepper4all. Die laat wensen in vervulling gaan van mensen met een ernstige ziekte, vaak in de laatste levensfase. Mia dropte deze wens en daar wist Astrid wel raad mee. "Ik dacht, er kan er maar één zijn waar ik aan moeten kloppen", zegt Astrid. "Mari Leenderts! Die is wel in voor een geintje." Mari hoefde er inderdaad niet lang over na te denken en al snel werd een datum gepland.
Het smijten van de steen door de ruit was de kers op de taart die middag. Er stonden namelijk meer spellen klaar met het rinkelen van glas als doel. Met vriendin Astrid Hanegraaf, die Mia verraste met deze dag, mocht de Geldropse een champagnetoren bestieren. Daarna kreeg ze tennisballen om glazen om te gooien. Alles onder het toeziend ook van Jaske die er als spelletjesliefhebber van genoot. Ondanks haar ernstige vorm van COPD hield Mia het goed vol en had ze energie over om de enkele ruit van de serre door te gooien. Ze voelde wat ze wilde voelen en werd daar enigszins emotioneel van. Uiteraard was Jaske er al snel om haar te troosten.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!