Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 815f1e
Foto:
Kunst en Cultuur

Expositie Manja van der Heijden

Sint-Oedenrode - Het Roois Kultuur Kontakt houdt een tentoonstelling met foto's van fotografe Manja van de Heijden. Zondag 10 november is om 15.00u uur de opening van de expositie.

Manja is woonachtig in Boxtel. Haar hobby is fotografie en haar passie is het maken van Urbex-foto's. Urbex komt van Urban-exploring. Je bezoekt vervallen en verlaten huizen en andere gebouwen en die wil je zo fraai mogelijk fotograferen. Vaak zijn er nog een heleboel spullen achtergebleven. Ook prachtig is daarbij afbladderende verf, gescheurd behang, een deur die uit de sponning hangt. Hoe meer verval er is, hoe mooier zij het vindt. Ze zet haar camera altijd op een statief en als ze een mooie compositie ziet, maakt ze hier meerdere foto's van met verschillende belichtingen. Thuis voegt ze deze dan in een fotobewerkingsprogramma bij elkaar om mooie kwaliteit te krijgen en een goed belichte foto. Als ze een foto klaar heeft, haalt ze daar nog een filter overheen om een romantische of sprookjesachtige sfeer te krijgen. Deze vorm van fotografie noemt men High Dynamic Range (HDR).
Ze nodigen u uit deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken tijdens de openingstijden van Mariëndael. De tentoonstelling loopt van 10 november tot 20 december.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!