Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 28a535
Foto: Brugmans
Bedrijfsnieuws

Groen licht voor uitbreiding Babydump

Sint-Oedenrode - De voorgenomen forse uitbreiding van het distributiecentrum van Babydump aan de Nijnselseweg, waarover wij afgelopen voorjaar berichtten, gaat door. In de commissievergadering van donderdagavond 31 oktober maakte geen enkele fractie bezwaar, tegen het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen was ook geen enkel bezwaar (zienswijze) ingediend.

De distributie van Babydump, die eerst op twee plaatsen in Nederland zat, wordt nu in Rooi geconcentreerd. De daarvoor benodigde uitbreiding van de huidige bedrijfsbebouwing bestaat uit de bouw van een nieuwe bedrijfshal van maar liefst circa 6.000 m2, in twee bouwlagen. De uitbreiding sluit aan op de bestaande bedrijfshallen en een uitbreiding van de kantoorruime met circa 1.200 m2, eveneens verdeeld over 2 bouwlagen.
Het geheel levert lokaal ongeveer 70 extra arbeidsplaatsen op. Daarnaast wordt de ontsluiting verbeterd: die komt bij de rotonde. Over de landschappelijke inpassing was iedereen tevreden. Omdat dit van alle fracties een hamerstuk mocht worden, lijkt de besluitvorming in de gemeenteraad op 7 november een formaliteit.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!