De voorbeelden van de twee stickers die MooiRooi heeft laten maken.
De voorbeelden van de twee stickers die MooiRooi heeft laten maken.

Sint-Oedenrode krijgt ook JA/JA-sticker

Algemeen Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode – Medio 2020 moeten burgers van Nijmegen die reclamefolders en huis-aan-huiskranten willen ontvangen voortaan een JA/JA-sticker op de brievenbus plakken. Dat beleid is in negen andere gemeenten al eerder toegepast. DeMooiRooiKrant heeft een ludieke actie opgezet door nu al een gratis JA/JA-sticker aan te bieden in Sint-Oedenrode. Ook al is het beleid nog niet toegepast in Meierijstad.

De JA/JA-sticker is in het leven geroepen om de hoeveelheid oud papier per huishouden terug te dringen. Heeft iemand in één van de tien gemeenten zo'n sticker niet dan krijgt die persoon ook geen huis-aan-huiskrant. Dat is slecht nieuws voor de honderden gratis huis-aan-huiskranten die Nederland rijk is. "We vinden dat daarmee de vrije nieuwsgaring en onze controlefunctie in gevaar komt. Ook informeren we de burgers op allerlei manieren. Zo staan de gemeenteberichten er in en bieden we heel veel nuttige informatie over verenigingen, stichtingen en evenementen. Maar ook boeiende verhalen en artikelen die je als verbindend kunt beschouwen. Het zou erg jammer zijn als mensen dat niet meer vanzelfsprekend in de brievenbus krijgen", vertelt Jeroen van de Sande van het Rooise weekblad.

Op de redactie kwamen ze op het idee van een eigen JA/JA-sticker. "Dit is een knipoog naar het landelijke nieuws", legt Bas van Turnhout de actie uit. "Hoewel we het een negatieve ontwikkeling vinden in steden als Utrecht en Nijmegen, willen we met deze ludieke actie laten zien dat DeMooiRooiKrant erg in trek is. Zo'n 97% van de Rooise brievenbussen heeft geen sticker of een JA/NEE-sticker en wil onze krant daarom ontvangen. Hopelijk gaan zoveel mogelijk Rooienaren deze sticker op de brievenbus plakken. Dan laten we zien aan de overheid dat huis-aan-huiskranten nog steeds broodnodig en onmisbaar zijn."  

DeMooiRooiKrant had eerst kleine stickers met logo. Mensen met een NEE/NEE sticker die toch de krant wilden, plakten deze erbij. Voor hen heeft het weekblad ook een eigen gratis NEE/NEE variant gemaakt. Dus wil je geen ongeadresseerd drukwerk, maar wel DeMooiRooiKrant? Dan mag je deze sticker gratis op komen halen. Het heeft als extra voordeel dat het wat beter leesbaar is voor de bezorgers. De stickers zijn gratis op te halen in Mediahuis Meierijstad, Heuvel 7, Sint-Oedenrode. Vragen? Bel 0413-479322.