Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: f3bd2f
Foto:
Politiek Meierijstad

Mijn eerste 100 dagen als wethouder

Sint-Oedenrode - Regelmatig krijg ik de vraag: "hoe bevalt het wethouderschap?" Ik geef dan vaak aan dat het even wennen was, maar mij erg goed bevalt. Na 100 dagen is het leuk om hier iets uitgebreider bij stil te staan.

Door: Rik Compagne

Het is natuurlijk niet niks, jong gezin, leuke baan, collega's, alles prima voor mekaar. En vervolgens word je gebeld door Mari met de vraag: "Wil je wethouder worden?" Het is en was 'life changing'. Maar een goede keuze!
Het begin bestond uiteraard veel uit kennismaking. Kennismaking met: de dossiers, het college, de raad, de ambtelijke organisatie en alle externe partijen. Daarnaast sprong ik ook op een rijdende trein waarin nog veel werk gedaan moet worden. Ik merk dat ik, door mezelf open en transparant op te stellen, veel mooie en informatieve gesprekken heb en zaken ook tot concreetheid kan brengen. Hierbij heb ik veel aan mijn ruime ervaring als ambtenaar.
Overigens is het werk ook nog eens heel erg leuk! Denk aan vergaderingen, openingen, bijeenkomsten, festiviteiten en zo. Er gebeurt veel in Meierijstad. Je kan daadwerkelijk iets betekenen voor mensen en voor je doelen. Mijn motto daarbij is en blijft dat iedereen mee moet kunnen doen.
De keuze voor deze rol kan dan misschien 'life changing' zijn, ik heb mijzelf voorgenomen zelf niet te veranderen. Niet als persoon maar ook niet in mijn idealen!

Rik Compagne
Wethouder HIER


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!