Afbeelding
Foto: Hans van den WIjngaard

Zaterdag zevende editie De Rooise Kwis

Algemeen Evenementen / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Het gaat zaterdagavond weer een grote gezellige chaos worden in vele Rooise huiskamers. Een paar duizend Rooienaren zullen zaterdag in de ban zijn van De Rooise Kwis. Welke vragen, onderwerpen en opdrachten er dit jaar aan bod komen houdt de organisatie uiteraard strikt geheim maar het zal tussen 18:00u en 23:00u vast weer een mooi schouwspel worden in Rooi met rondrijdende auto's, fietsers en voetgangers op zoek naar de correcte antwoorden op de buitenopdrachten. In de huiskamers zullen de laptops overuren maken en zal menig boek of DeMooiRooiKrant geraadpleegd worden.

Vorig jaar wist het team 'Mi veul vijven en zessen' De Rooise Kwis te winnen. Welk team zich een jaar lang de slimste van Rooi mag noemen wordt op zaterdagavond 16 november bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Zalencentrum De Beurs. Dit jaar is een extra klassement toegevoegd voor kleine teams zodat ook zij mee kunnen doen voor de prijzen. Ook nieuw is dat de winnaars van een categorie een geldbedrag kunnen winnen voor het goed doel waarvoor zij zich inzetten.

Categorieën bekend!
De categorieën van De Rooise Kwis zijn dit jaar: "Alderhande vroage", "Bij ons in 't durp", "Is't altid fist", "Un hil gezuuk", "Ouw Koei", "Speule", "Un hil circus", "Uit oe doppe kijke", "Kende gé um ok?", "Ut waar skon" en uiteraard de "Geheime expeditie". Daarmee zijn er 10 reguliere categorieën en 1 geheime expeditie.

Goede doelen
Elk deelnemend team aan De Rooise Kwis speelt voor een goed doel naar keuze. Dit doel dient een Roois karakter te hebben of een sterke connectie met Rooi te hebben. Teams die geen goed doel selecteren spelen automatisch mee voor het goede doel dat is geselecteerd door de organisatie van De Rooise Kwis, dit jaar betreft dat Wooninitiatief Kamille.

Inschrijven
Inschrijven voor De Rooise Kwis kan nog tot en met vrijdag via www.derooisekwis.nl. Inschrijfgeld bedraagt €20,- per team. Stel jouw team van vrienden, familie, kennissen, collega's enz. samen en schrijf je in. Een team mag uit een onbeperkt aantal personen bestaan.

Via DeMooiRooiKrant, www.derooisekwis.nl en de facebook-pagina's van De Rooise Kwis blijf je op de hoogte van al het nieuws omtrent de Rooise Kwis.