3-0 nederlaag Rhode bij SC 't Zand

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw was zondag in Tilburg de mindere van SC 't Zand, na een snelle openingstreffer was het niet meer in staat om de gastheren echt in moeilijkheden te brengen.

Het begin was eigenlijk nog wel veelbelovend, Rhode begon goed aan de wedstrijd, maar dat duurde maar een minuut of 5, toen namen de gastheren al snel het initiatief over. In de 10e minuut werd de rechtsbuiten goed aangespeeld, hij kreeg alle tijd en ruimte om goed uit te halen en deed dat ook, 1-0. In de 17e minuut was er een 2e kans voor SC 't Zand, die werd gestopt. Meteen daarna de eerste kans voor Rhode, maar het leek gevaarlijker dan het was, de hoek was te moeilijk om de doelman te verrassen. In de 21e minuut kreeg Rhode een vrije trap, de bal werd goed voorgezet, maar Joep van de Mortel moest te hoog springen om de bal de juiste richting en snelheid mee te kunnen geven, die ging dan ook net over. Daarna kwam het beste van het spel van SC 't Zand, zij wisten elkaar wat beter te vinden, In de 32e minuut hadden zij pech toe een balk net voorlangs ging. Een minuut later had Rhode pech, een goede crosspass van de rechtsback kwam bij de linksbuiten terecht, deze werd omver gelopen en de scheidsrechter trok de rode kaart, in de ogen van Rhode een zware straf. Rhode moest met 10 verder. SC 't Zand kreeg naar een paar goede kansen, maar Rhode kreeg ook nog een goede kans op de gelijkmaker, Simon van de Wetering raakte de paal.

Rhode begon goed aan de 2e helft. De eerste kans was nog wel voor SC 't Zand, maar in de 51 minuut was Rhode dicht bij een treffer, een voorzet van rechts kon net niet door Simon van de Wetering afgewerkt worden, en vervolgens ook niet door Mark van der Zanden. In de 54e minuut was Rhode tot driemaal toe weer gevaarlijk, maar het doelpunt wilde niet vallen. Aan de andere kant viel die wel. SC 't Zand kreeg een vrije trap niet al te ver van de zijlijn, het leek een ongevaarlijke hoek, maar tot ieders verrassing werden de bal toch hard en zuiver onder in de hoek geschoven 2-0. Daarmee leek de strijd beslist, SC 't Zand counterde nog een paar keer gevaarlijk, en Rhode kon niet echt een vuist meer maken. Vlak voor tijd werd de strijd definitief beslist. Een corner van SC 't Zand werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar weer opgepikt en goed afgewerkt, 3-0.

A.s. zondag ontvang Rhode HVCH uit Heesch. Vorig seizoen hadden zij een beroerde start die begon met een nederlaag bij Rhode. Na de winterstop herstelde zij zich, mede dankzij een overwinning op Rhode. Dit seizoen hebben zij de goede lijn doorgezet, maar verloren zondag wel met 2-3 van Erp.