Nijnsel boekt zakelijke overwinning

Nijnsel/TVE Reclame 1 speelde afgelopen zondag thuis tegen BMC uit Berlicum. Beide verenigingen gingen met elkaar in debat hoe lang het geleden was maar de heren die bij de discussie waren betrokken kwamen er niet uit…… De thuisploeg speelde vorige week zondag een weinig indrukwekkende pot bij Margriet in Oss die met 1-0 verloren ging. Thuis wil het vaak wat beter vlotten en de supporters hoopten dat deze lijn vandaag werd doorgetrokken. De punten waren voor beide teams belangrijk want het veld van teams ligt relatief dicht bij elkaar, dus drie of nul punten kan een behoorlijke verschuiving op de ranglijst teweeg brengen.

Nijnsel begon zoals gewoonlijk voortvarend met een team dat noodgedwongen op verschillende plaatsen was gewijzigd. De bezoekers lieten al snel merken dat ze niet naar Nijnsel waren afgereisd om enkel 'de bus te parkeren'. Waar mogelijk staken zij zo snel mogelijk het veld over om in de buurt te komen van het voor hen vijandelijke doel. Dit resulteerde in de 18e minuut al tot dè kans bij uitstek toen zij een strafschop kregen toebedeeld. Een verdediger van Nijnsel hield in de zestien licht de arm vast van een tegenstander en dan kan de scheidsrechter van dienst niet veel anders doen dan de bal op de gevreesde stip leggen. Keeper Youri Dortmans had er echter goed het oog in en met een katachtige uitval naar rechts ranselde hij de zeker niet slecht genomen strafschop uit het doel. Klasse! In de 32e minuut werd Stefan Hulsen net voor de zestien onderuitgehaald. Hij ging zelf achter de bal staan en, warempel, het leek zo lang geleden, hij knalde raak. De keeper die zijn lengte niet bepaald mee had had het nakijken. 1-0 was ook de ruststand.

Na de aromatische hibiscusthee waarvoor de handen op elkaar gingen voor theoloog Geert van de Wijdeven ging Nijnsel op zoek naar uitbreiding van de score. Dat wilde echter nog niet zo vlotten totdat in de 77e minuut Rob Witlox, die steeds gemakkelijker gaat scoren, de bevrijdende 2-0 liet aantekenen. Rick van der Vleuten kreeg evenals vorige week tegen Margriet een uitgelezen kans om de score naar een nog hoger niveau te tillen maar dat liet hij na. 2-0 was een keurige eindstand waar niets op viel af te dingen. De talrijke 'supporters' die in de kantine naar een ander wedstrijdje zaten te kijken kregen weer eens ongelijk.
Aanstaande zondag gaat Nijnsel op bezoek bij bedevaartsoord Handel. Een stugge tegenstander, zeker thuis, die we een aantal jaren geleden ook al ontmoetten. Het zou prettig zijn en goed voor het zelfvertrouwen om de negatieve score in de twee uitwedstrijden, nul punten, nul doelpunten, in Handel te doorbreken. Hopelijk zijn er veel supporters getuige van deze doorbraak. Tot ziens in Handel, waar je nog steeds voor weinig geld een kaars kunt opsteken.