Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 6a480e
Foto: Jeroen vd Sande
MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Tip 10: Ze stonde koarsrecht tegenover mekoare

Tip 10: Ze stonde koarsrecht tegenover mekoare

Carnaval is een feest van verbroedering en saamhorigheid. Ook de carnavalsclubs en kapellen hebben onderling een goede band en organiseren veel activiteiten voor en met elkaar. Dan is het niet zo'n fijn idee dat de Neije en zijn adjudant wel eens kaarsrecht tegenover elkaar stonden. Er is altijd een kleine concurrentiestrijd tussen de clubs en dat uit zich vooral tijdens de optocht. Wie heeft het origineelste idee? Wie heeft de mooiste wagen gebouwd? Wie gaat er met de Publieksprijs naar huis? Wellicht dat deze tip met die onderlinge strijd iets te maken heeft. Zijn ze lid van verschillende carnavalsclubs en stonden ze daarom wel eens kaarsrecht tegen over elkaar?

Waarschijnlijk heeft deze tip weer helemaal niets met de ludieke strijd tussen de clubs te maken. Zo zou het ook kunnen zijn dat ze ooit kaarsrecht tegenover elkaar in de goal stonden als keeper. Of was de ene spits en de ander keeper en kwamen ze zo recht tegenover elkaar te staan. Ook in de boksring of op de judomat sta je recht tegenover elkaar. In ieder geval dan in het begin van de wedstrijd. Hebben ze een aantal jaren terug mee gedaan met de touwtrekwedstrijden in Boskant? Dan sta je ook lijnrecht tegenover elkaar.

Misschien is het toch wat minder letterlijk bedoeld en zijn het juist hun ideeën of idealen waarmee ze kaarsrecht tegenover elkaar staan. Is de Neije fanatiek PSV-supporter maar heeft zijn adjudant meer sympathie voor de club uit Amsterdam? Is het hun politieke kleur die hen kaarsrecht tegenover elkaar zet? Tenslotte denk ik nog aan hun ouderlijke huizen die kaarsrecht tegenover elkaar in de straat zouden kunnen staan. Maar welke straat in Papgat zou dat dan moeten zijn?

Ik ben wel blij dat de tip aangeeft dat het verleden tijd is. Dat ze ooit kaarsrecht tegenover elkaar stonden maar dat dat nu niet meer zo is. Het zou niet goed zijn als de Neije Prins en zijn adjudant nu nog steeds recht tegenover elkaar zouden staan en niet dezelfde ideeën over carnaval vieren delen. Zij moeten juist die boodschap van verbroedering uitdragen en ervoor zorgen dat iedere Papbuik meetelt in Papgat.

Denkt u het bij het rechte eind te hebben? Lever de naam van de prins en van de adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of schrijf het op een briefje en doe het in de brievenbus bij Geelgors 28.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!