Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Koren klaar voor concert Magnifiek

Algemeen Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Vanaf begin dit jaar hebben kamerkoor Tourdion uit Eindhoven en het Roois Kamerkoor uit Sint-Oedenrode hard en met veel enthousiasme gewerkt aan het concert Magnifiek dat ze op 2 en 3 november aanstaande gaan uitvoeren.

Het wordt een feestelijk concert bij het bereiken van twee mijlpalen. Kamerkoor Tourdion bestaat 40 jaar en het Roois Kamerkoor viert het negende lustrum. Een mooie gelegenheid om de krachten te bundelen in een concert waarin ieders sterke kanten naar voren kunnen komen. De twee koren worden samengevoegd met solisten en instrumentalisten en onder de inspirerende leiding van dirigent Monique Joosten levert dat een fantastische en bijzondere muzikale interactie op. Het wordt een veelkleurig en veelstemmig mozaïek van koorwerken, uiteenlopend van uitbundig en virtuoos tot ingetogen en sereen.
Voor de pauze klinkt muziek van componisten die in Venetië hebben gewoond en gewerkt, zoals Vivaldi, Gabrieli, Monteverdi en Schütz. Onder meer door hen is de muzikale stijl 'cori spezzati' toegepast en verbreid. Cori spezzati is de techniek waarbij twee of meer koren samen een muziekstuk uitvoeren waarbij ze elkaar afwisselend toezingen maar soms ook samen zingen. Na de pauze wordt er een sprong in de tijd gemaakt en is muziek van John Tavener en Arvo Part te horen.
De koren hebben vooral met veel plezier aan deze muziek gewerkt en het samen zingen met een ander koor als verrijkend ervaren. De soms wel heel verschillende muziekstijlen stelden hen voor echte uitdagingen. Het is spannend het resultaat te laten horen aan het publiek.
De concerten vinden plaats op zaterdag 2 november om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk, Meerkollaan 3 in Eindhoven en op zondag 3 november om 15.00 uur in de Genovevakerk, Genovevastraat 14 in Breugel. Entreebewijzen te bestellen via: www.tourdionrkk@gmail.com. Voor verdere informatie: M. Appeldoorn-van den Akker, telefoon 073-5474185 of 06-15597413 of makker@home.nl