Logo mooirooi.nl
v.l.n.r: Koks Harm en Willem, eigenaar Roy en wijnadviseur Freek.   | Fotonummer: 19bab6
v.l.n.r: Koks Harm en Willem, eigenaar Roy en wijnadviseur Freek.
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Rooise Boerderij komt met 'Sprankelend Champagnediner'

Sint-Oedenrode - Is champagne ten opzichte van rode wijn een ondergeschoven kindje? Jaarlijks worden wereldwijd tientallen miljoenen flessen verkocht, dus dat mag je zo niet stellen. Toch is Nederland geen uitgesproken champagneland. Vrijwel uitsluitend tijdens feestelijkheden wordt het drankje voor de dag gehaald. Restaurant de Rooise Boerderij wil laten zien dat met champagne veel meer mogelijk is. Daarom houdt het op 16 november een 'Sprankelend Champagnediner'. De eerste aanmeldingen zijn al binnen...

De nieuwe eigenaar van het restaurant, Roy Tweedy, kwam samen met zijn koks Willem van de Ven en Harm van der Pol op het idee. "We wilden iets vernieuwends brengen en ons publiek verrassen. Een champagnediner is hier nog nooit gehouden en daarom besloten we er voor te gaan. We gaan laten zien dat champagne heel goed te combineren is met verschillende gerechten", vertelt Roy enthousiast. Hij heeft de eerste gasten al ingetekend voor de zaterdagavond die om 19.30 uur begint. Vanaf 18.30 uur zijn de deuren van zijn restaurant geopend. De koks hebben een gerecht samengesteld waar zeer goede champagnes aan worden gekoppeld. Het belooft een zeer aangename verrassing te worden. Het evenement krijgt dan ook niet voor niets de stempel 'sprankelend.'
De koks en de eigenaar krijgen advies van Freek van Dorsten. Hij is wijnadviseur bij Verbunt-Verlinden uit Tilburg. Daarom weet hij veel van het bubbelende goedje en kan hij er ook smakelijk over vertellen. "Champagne is één van de weinige wijnsoorten waar maar zelden een jaartal op staat. Een producent wil ieder jaar dezelfde smaak bieden. Dat kan vaak alleen maar door het blenden van verschillende oogstjaren. Soms is een oogst zo goed dat blenden niet nodig is. Dan komt er dus een jaargang op te staan", laat de importeur denkbeeldig proeven. De champagnes die op het menu komen te staan zijn de Ayala en de Bollinger. Twee bekende en overheerlijke merken uit de wereld van champagne.
"Tussen de gerechten door zal Freek de verschillende champagnes toelichten. Het wordt een bijzonder smaakvolle avond", belooft Roy. Het diner zal bestaan uit twee amuses en vier gangen, geheel in de kwaliteit die men van het restaurant is gewend. De inschrijving is dus al geopend. Interesse om ook op 16 november aan te schuiven? Bel dan naar 0413-474901 of ga naar www.derooiseboerderij.nl.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?



Reageren!