Goede overwinning van Rhode op NEC

Sint-Oedenrode - Voor de aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan het overleden lid van verdienste van Rhode, Albert van den Dungen.

Rhode |Van Stiphout Bouw behaalde een belangrijke overwinning door met 4 - 2 te winnen van NEC uit Nijmegen. Beide teams stonden met vier punten gelijk in de stand, door deze overwinning staat Rhode weer in het linker rijtje. De eerste twintig minuten werd er afwachtend gevoetbald en was er nauwelijks gevaar voor beide doelen. NEC combineerde wat gemakkelijker dan Rhode, maar dit leidde niet tot doelkansen. De eerste kans voor Rhode was meteen raak. In de tweeëntwintigste minuut werd een vrije trap van Mark van der Zanden afgerond voor Serge Voss en kwam Rhode verrassend op voorsprong. Zes minuten later stond het al gelijk door een fraai doelpunt van een NEC-aanvaller. Hij soleerde door de Rhode verdediging en gaf Rhode doelman Frank van den Boogaard geen schijn van kans. Meteen daarna leek Rhode opnieuw op voorsprong te komen, maar het schot van Mark van der Zanden kwam via de binnenkant van de paal weer het veld in. Beide ploegen wilden met voorsprong de rust in en zetten vol in op de aanval. In de drieënveertigste minuut kwam NEC op voorsprong door een kopbal uit een vrije trap. Twee minuten later kegelde Daan van Dinten een vrije trap van 25 meter afstand boven in de hoek, waarmee de 2 – 2 ruststand werd bereikt.
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, een vlot combinerend NEC tot de zestienmeterlijn en een Rhode dat op kansjes loerde. Een deze kansjes kwamen er ook. Al in de zesenveertigste minuut kwam Rhode bijna op voorsprong door een goede actie van Simon van de Wetering en ook in de zesenvijftigste minuut opnieuw dreiging van Rhode-aanvaller Simon van de Wetering. Rhode kwam uiteindelijk wel op voorsprong. In de drieënzeventigste minuut werd het 3 - 2 door Geert Oerlemans. Een vrije trap van Paul Smeets werd door Geert, gebruikmakend van zijn lengte, fraai binnen gekopt. NEC probeerde wil de gelijkmaker te forceren, maar creëerde hiervoor te weinig gevaar. Rhode bleef uiteindelijk gemakkelijk overeind, zeker nadat Daan van Dinten in de vijfentachtigste minuut Rhode op een 4 – 2 had geschoten via een strafschop. Na 95 munten floot de goed leidende scheidsrechter Loontjes de wedstrijd af en kon Rhode de tweede overwinning van het seizoen bijschrijven.