Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 8d41f2
Foto: Danny van Schijndel
MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Tip 9: As d'n inne d'r is, is d'n andere nie weit ut de buurt

Sint-Oedenrode - In april, zo net na Halfvasten, komt de Prinskeuzecommissie alweer bij elkaar om op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat om het komende carnavalsjaar Prins van Papgat te worden. Door verschillende carnavalsclubs worden suggesties aangedragen en natuurlijk hebben de leden van prinskeuzecommissie altijd hun voelsprieten uitstaan op zoek naar de beste kandidaat. 

Na goed onderling beraad wordt de kandidaat- prins vervolgens op een ludieke manier benaderd en wordt de prangende vraag gesteld: Wil jij volgend seizoen de neije prins van Papgat worden? In de meeste gevallen komt er dan gelukkig een positief antwoord. De tweede vraag die wordt gesteld is: Wie wordt jouw adjudant? En dat is, denk ik, waar deze tip over gaat. De prins en adjudant moeten een onlosmakelijk koppel zijn. Een heel carnavalsseizoen lang trekken ze heel intensief met elkaar op. Een prins ben je namelijk niet alleen. Zonder de steun en hulp van de adjudant is een prins nergens. Een stille kracht achter de prins zodat de Neije kan schitteren in zijn rol als kartrekker van de carnaval in Papgat.
En dan is het handig als ze in het dagelijks leven ook vaak bij elkaar in de buurt zijn. Zijn het goede vrienden en zijn ze vaak samen te vinden op feestjes? Worden hun namen altijd al als duo genoemd? Werken ze samen in het zelfde bedrijf en zijn ze daardoor vaak in elkaars nabijheid? Staan ze samen op het voetbalveld of de tennisbaan of fietsen ze op zondagmorgen graag een rondje door de bossen of over de weg? Wonen ze dicht bij elkaar in de buurt? Dan is als er een thuis is, de ander niet ver uit de buurt. Of zoeken ze elkaar juist op als ze op vakantie gaan? 
De prins en zijn adjudant zullen de komende tijd heel veel mooie momenten samen gaan beleven. Het meest spannende moment dat er aan komt is de onthulling van het nieuwe koppel op zaterdag 9 november in De Beurs. Als de een dan tevoorschijn komt, is de ander zeker niet ver uit de buurt!
Bent u al in de buurt van de namen van het nieuwe koppel? Lever de naam van de prins en van de adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of schrijf het op een briefje en doe het in de brievenbus bij Geelgors 28.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!